Suora

  • Urheiluruutu

Suomalaismiehet kaukana kärjestä nuorten MM-hiihdoissa

Miesten 15 kilometrin kilpailusta ei tullut samanlaista suomalaismenestystä kuin naisten kisassa. Aleksi Parttimaa oli parhaana suomalaisena 14:s.

hiihto
Aleksi Parttimaa.
Lehtikuva / Jussi Nukari

Aleksi Parttimaa on sijoittunut parhaana suomalaisena 14:nneksi nuorten MM-hiihtojen 15 kilometrillä. Alle 23-vuotiaiden miesten vapaan hiihtotavan kisan ykkönen oli Ranskan Jules Lapierre. Toiseksi sijoittui Tshekin Michal Novak ja kolmanneksi Venäjän Ivan Jakimushkin. Parttimaa jäi kärjestä minuutin ja 27 sekuntia.

Sami Jauhojärven valmennuksessa keväästä asti harjoitellut Aleksi Parttimaa on asettanut tavoitteensa korkealle, kolmen vuoden päässä siintäviin Pekingin olympialaisiin.

– Olen saanut Mustilta (Jauhojärvi) valmennusta vähän joka osa-alueelle: ravintoon, lihashuoltoon, harjoitteluun ja siihen, miten urheilijana kuuluu toimia joka tilanteessa, hiihtoonsa tyytyväinen Parttimaa kertoi.

Maailmancupissa hän debytoi marraskuussa Rukalla ja oli 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisassa 67:s. Matkaa aikuisten maajoukkuetasolle on siis vielä. Parttimaa hävisi nykyisillä kotiladuillaan voittajalle, Ranskan Jules Lapierrelle lähes puolitoista minuuttia.

– Tämän päivän hiihto oli varmaan uran paras hiihto. Mutta tässä on vielä vuosia aikaa harjoitella, päätoimisesti hiihtävä Parttimaa sanoi.

Muista suomalaisista Markus Vuorela oli 21:s, Juuso Tossavainen 27:s ja Verneri Suhonen 28:s. Vuorela harmitteli vauhdinjakoaan, sillä toinen vitosen kierros meni saksalaishiihtäjän peesissä liian lujaa. Tossavainen iloitsi, että sai itsestään kaiken irti ja joutui keräilemään itseään maalissa "meritähtiasennossa". Suhonen pettyi MM-kotikisoihin, mutta käänsi odotukset tulevaan. Hän aikoo laittaa kaikki kortit Imatran SM-hiihtojen sprinttiin ja Salpausselän maailmancupin sprinttiin.

Lue myös:

Eveliina Piippo hiihti MM-hopealle – "Toinen kierros niin kovaa kuin lähtee"

Piippo hiihti MM-hopealle Aino-Kaisa Saarisen suksilla, joita Sami Jauhojärvi testasi – "Ei ollut huonoja ihmisiä kaluston takana tänään"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat