Suora

  • Urheiluruutu

Sanasota dopingista kiihtyy ampumahiihdossa – venäläisten valitus kumottiin ja Norjassa riemuittiin: ”Elämme vapaassa maailmassa”

NRK:n mukaan Venäjän ampumahiihtoliitto oli tehnyt valituskirjelmän kansainväliselle ampumahiihtoliitolle Martin Fourcaden kritiikistä Aleksandr Loginovia kohtaan.

ampumahiihto
Aleksandr Loginov
Aleksandr Loginov on ollut kohun keskipisteenä tällä kaudella.AOP/imago sport

Miesten ampumahiihdon maailmancupissa suureksi puheenaiheeksi kauden mittaan on noussut Aleksandr Loginov. Venäläiskisaaja on maailmancupin kokonaiskilpailussa toisena, mutta hänen ympärillään on ollut paljon puhetta dopingista.

Loginov oli kilpailukiellossa 2014–2016 annettuaan positiivisen dopingnäytteen. Häntä epäillään myös dopingrikkeestä vuoden 2017 MM-kisoissa. Loginov on kiistänyt syytökset.

Oberhofin kisaviikonloppuna lajia hallinnut ranskalainen Martin Fourcade kritisoi kovasti Loginovia. Hän oli tyrmistynyt venäläisen kilpakumppanin väliinpitämättömästä käytöksestä ja vaati anteeksipyyntöä.

Norjan NRK kertoo (siirryt toiseen palveluun), että Venäjän ampumahiihtoliitto teki Fourcaden kommenteista valituksen kansainväliselle ampumahiihtoliitolle IBU:lle. Kansainvälinen liitto ei ole ollut halukas kommentoimaan asiaa, mutta NRK:n tietojen mukaan valitus hylättiin.

Valituskirjelmän tehnyt Venäjän ampumahiihtoliiton puheenjohtaja Vladimir Dratšov kommentoi asiaa NRK:n haastattelussa. Aiemmin Dratšov oli syyttänyt Fourcadea ahdistelusta rajuilla kommenteillaan

– Jos urheilija on jo kärsinyt rangaistuksensa, niin ei ole mitään syytä rangaista toista kertaa, Dratšov totesi keskiviikkona NRK:lle.

Loginovin on vaadittu pyytävän anteeksipyyntöä järjestämällä lehdistötilaisuus. Dratšov ei näe asiassa mitään järkeä.

– Mielestäni Aleksandrin ei tarvitse puhua medialle. Olen valmis puhumaan hänen puolestaan, Dratšov päätti.

Sanasotaan on nyt otettu myös voimakkaasti kantaa Norjassa. NRK:n asiantuntijan Ola Lunden mukaan Venäjän valitus oli toivoton teko.

– Elämme vapaassa maailmassa. Voi ajatella, mitä haluaa, Lunden totesi NRK:lle.

Lundenin mukaan IBU teki oikein hylkäämällä venäläisten valituksen.

– Fourcadella on lupa sanoa ja nostaa esiin uskomansa asiat, Lunden totesi.

Lue lisää:

Doping sytytti sanasodan ampumahiihdon maailmancupissa – supertähti tyrmistyi venäläisvoittajan käytöksestä: ”Hänen täytyy pyytää anteeksi” Suomalaisvalmentaja letkautti ampumahiihdon supertähtien dopingriidasta ja Venäjästä: ”Lähdetäänkö Uralin taakse katsomaan urheilijoiden tekemisiä?”

Ruotsalaiselle olympiavoittajalle kovasta dopingkritiikistä varoitus omalta valmentajalta – uhkasi lyödäkin: "Tästä tulee tuskallinen kokemus”

Dopingista syytetty venäläistähti on saanut kilpakumppaneilta rajusti lokaa niskaansa – Venäjän ampumahiihtoliiton puheenjohtaja syyttää muita ahdistelusta

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat