Suora

  • Urheiluruutu

Vapaan sprinttiin on MM-kisoissa vähiten tunkua, joten tuore tuplamitalisti Anita Korva voi olla päävalmentaja Matti Haaviston ässä hihassa: "Anita on osoittanut vahvuutensa"

Hiihdon päävalmentaja Matti Haavisto ei sulje pois ajatusta siitä, että Eveliina Piipon lisäksi myös Anita Korva nähtäisiin Seefeldin MM-kisoissa.

hiihto
Matti Haavisto.
Matti Haavisto.Martti Kainulainen / Lehtikuva

Hiihdon päävalmentaja Matti Haavisto vieraili nuorten MM-hiihdoissa Lahdessa hyvänä päivä, sillä hän sai todistaa Eveliina Piipon hopeahiihtoa. Haaviston mielestä Piipon meno näytti terävältä, mutta se ei häntä yllättänyt.

– Se on näyttänyt terävältä oikeastaan jo viimeiset pari viikkoa. Suomen cupissa Vantaalla oli jo hyviä otteita. Eveliina jatkoi siitä, mihin Vantaalla jäi, tyytyväinen päävalmentaja totesi Yle Urheilun haastattelussa.

Piippo valittiin myös Ulricehamnin maailmancupin joukkueeseen, joten tulevana viikonloppuna hän hiihtää ainakin 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailun. Myös sunnuntain viesti on todennäköinen, sillä Piippo antoi vakuuttavan näytön kyvyistään jo Beitostölenin maailmancupissa ankkuriosuudella.

– Eve on hiihtänyt jo vapaan 15 kilometrillä hyvin tänä vuonna, joten odotan, että hän pystyy edelleen hiihtämään pisteille aikuisten maailmancupissa. Vauhti näyttää aika hyvältä, Haavisto sanoi ja kertoi päättävänsä viestijoukkueen kokoonpanon vasta lauantain kisan jälkeen.

Piippo ja Korva otettava lähitulevaisuudessa huomioon

Eveliina Piippo on jo totuttu näkemään tällä kaudella maailmancupeissa, mutta myös alle 20-vuotiaiden sarjassa kaksi MM-pronssia napannut Anita Korva haluaisi päästä näyttämään osaamistaan aikuisten sarjassa.

Haaviston mukaan Korva nähdään varmasti maailmancupissa, sillä esimerkiksi Salpausselällä Suomella on kansallisessa sarjassa joukkue.

– Anita on osoittanut vahvuutensa. Hänen huomioidaan ihan varmasti jatkossa, kun ruvetaan valintoja tekemään, Haavisto sanoi ja myönsi, että vapaan hiihtotavan sprinttiin on MM-kisoissakin vähiten tunkua.

Päätökset Seefeldin MM-joukkueeseen tehdään normaalimatkojen osalta Imatran SM-hiihtojen jälkeen ja sprintin osalta Salpausselän jälkeen. Joukkue nimetään kuitenkin vasta Lahden maailmancupin aikoihin.

– Eveliina on antanut vahvat näytöt. Häntä on seurattu pitkin kesää ja syksyä ja hän on tehnyt selkeän tason noston viime vuodesta. Anita ja Eve ovat sellaisia hiihtäjiä, jotka pitää lähitulevaisuudessa ottaa huomioon valintoja tehtäessä.

Suhdanteet muuttuvat Ruotsissa

Suomalaishiihtäjien menestys tällä kaudella on ollut varsin ailahtelevaa, mutta viimeisen viikon ajan meno on ollut positiivista. Otepään maailmancupissa tuli voitto ja hyviä tuloksia, nuorten MM-kisoissa kolme mitalia on enemmän kuin mitä Suomi on saavuttanut sitten Otepään vuoden 2011 kisojen. Tuolloin Suomi saavutti kaksi maailmanmestaruutta ja neljä MM-pronssia.

– Iloisin mielin olen näitä kisoja seurannut. Naiset ovat vastanneet parhaista tuloksista ja odotan, että miehetkin sieltä vielä tulevat. Anitan kaksi mitalia on aivan loistavaa ja Eveliina jatkoi tänään mitalikannassa. Pitää tyytyväisenä onnitella naisia, Haavisto sanoi.

Haaviston mukaan Otepään maailmancupista odotukset olivatkin kovat, sillä paikka on suomalaisille kuin kotikisa ja viikonlopun matkat ja hiihtotavat sopivat. Päävalmentaja olikin tyytyväinen, että urheilijat pystyivät lunastamaan odotukset.

– Ensi viikonloppuna vaihdetaan vapaalle ja toisena päivänä on viesti, joten suhdanteet varmaan muuttuvat. Vähän jo Seefeldiä ajatellen peilataan ja kokeillaan viestissä eri osuuksia, Haavisto kertoi.

Lue myös:

Valmentajan mukaan Piipolle olisi käyttöä myös aikuisten MM-kisoissa – "Jos kutsu tulee vielä aikuisten MM-kisoihin, on se pelkkää bonusta"

MM-tuplamitalisti Anita Korva käänsi alkukauden ankeudet voitoiksi – pian odottaa asepalvelus, vaikka nyt vain harjoittelu kiinnostaa: "Valmentajalta lähti tämä idea"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat