Suora

  • Urheiluruutu

Yhdistetyn historiallinen ensimmäinen naisten MM-kulta Japaniin – Niittykoski nuorten miesten kilpailussa kahdeksas

Nuorten MM-hiihdoissa Lahdessa ratkaistiin kaikkien aikojen ensimmäiset MM-mitalit naisten yhdistetyssä.

yhdistetty hiihto
Naisten yhdistetyn mitalikolmikko
Naisten yhdistetyn mitalikolmikko Lahdessa.Lehtikuva / Jussi Nukari

Japanin Ayane Miyazaki voitti pohjoismaisten hiihtolajien nuorten MM-kisoissa Lahdessa kisatun naisten yhdistetyn, joka oli kautta aikain ensimmäinen naisten MM-koitos lajissa.

Norjan Gyda Westvold Hansen oli toinen hävittyään 3,6 sekuntia. MM-pronssin voitti Japanin Anju Nakamura.

Suomen Annamaija Oinas oli 29:s ja Pinja Koivisto 30:s. Yhdistetty on Lahdessa ensi kertaa nuorten MM-kisojen virallisena naisten lajina. Mukana oli 32 alle 20-vuotiasta urheilijaa, ja heistä vain yksi on syntynyt ennen vuotta 2000.

Oinas ja Koivisto saivat yhdistetyn naisten MM-debyytissä kovan tulikasteen arvokisatasolle, sillä Lahden 2,5 kilometrin latu kahdesti kierrettynä oli raskas ja vei nuorista hiihtäjistä mehut. Kummallekin kilpailu antoi kuitenkin valtavasti intoa jatkaa lajin parissa. Lajin, joka liittyy aikuisten MM-kisaohjelmaan kahden vuoden kuluttua.

– Päivä oli todella mukava ja rankka myös, pari viikkoa sitten 16 vuotta täyttänyt Oinas tuumasi.

Taivalkosken Kuohun Oinas hyppäsi mäkikisan uusilla suksilla ja lensi 65 metriin. Vitosen hiihto oli kuitenkin raskas, ja Oinas oli 29:s. Alahärmän Kisaa edustava Koivisto, 16, päätyi 30:nneksi. Hän oli tyytyväinen hiihtoonsa, mutta mäkituntumaa tarvitaan lisää. Koivisto on hypännyt Lahden normaalimäestä yhteensä vasta kahdeksan kertaa.

– Rupean treenaamaan enemmän satasista (HS100-mäestä), jotta saisin kisoihin lisää varmuutta. Ensi vuonna voisi nuorten MM-kisoista saada jo paremman sijoituksenkin, Vuokatissa urheilulukiossa opiskeleva ja harjoitteleva Koivisto sanoi.

Kahden vuoden kuluttua naiset kisaavat aikuisten MM-mitaleista Saksan Oberstdorfissa.

Otto Niittykoski kahdeksanneksi nuorten MM-yhdistetyssä

Suomen Otto Niittykoski sijoittui kahdeksanneksi nuorten MM-hiihtojen miesten yhdistetyn kisassa Lahdessa. Niittykoski lähti mäkiosuuden jälkeen ladulle kahdeksantena, ja viiden kilometrin hiihdossa hän tuli maaliin 49,8 sekuntia kisan voittaneen Saksan Julian Schmidin perässä. Itävallan Johannes Lamparter oli toinen ja Norjan Jens Oftebro kolmas.

Perttu Reponen oli 17:s, Atte Kettunen 19:s ja Wille Karhumaa 23:s. Miesten yhdistetyn nuorten MM-mitaleista kisataan vielä perjantaina joukkuekisassa ja sunnuntaina 10 kilometrin hiihtomatkalla.

Lue myös:

Eveliina Piippo hiihti MM-hopealle – "Toinen kierros niin kovaa kuin lähtee"

Piippo hiihti MM-hopealle Aino-Kaisa Saarisen suksilla, joita Sami Jauhojärvi testasi – "Ei ollut huonoja ihmisiä kaluston takana tänään"

Suomalaismiehet kaukana kärjestä nuorten MM-hiihdoissa

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat