Suora

  • Kaatuilua ja kesäteatteria
  • Tanssin Grand Slam, lattarit
  • Korisliiga, naisten 4. loppuottelu Catz - PeKa
  • PUBG Global Summit: Lontoo, finaalit
  • One more year Riikka Sallinen? Lopettamisen sietämätön vaikeus
  • Anton Lundell: 17-vuotias maailmanmestari ja jääkiekkoammattilainen
  • Jääkiekon U18 MM: FIN - CZE
  • Jääkiekon U18 MM, Suomi - Tshekki
  • Urheiluruutu
  • Teemu Pukki: laiskottelijasta kanarialinnuksi

Mari Eder testaa sprinttivauhtiaan Imatralla ja Lahdessa

Mari Eder sairastui vuodenvaihteessa Tour de Skillä, eikä ole kilpaillut sen jälkeen.

ampumahiihto
Mari Eder
David Geieregger/SEPA.Media /Getty Images

Ampumahiihtäjä Mari Eder testaa sprinttihiihdon virettään helmikuun alussa Imatran SM-kisoissa ja Salpausselän maailmancupissa. Vapaan hiihtotavan sprintti on MM-kisojen laji helmikuussa Seefeldissä, ja Ederille olisi käyttöä joukkueessa.

– Lahden maailmancupin jälkeen Mari tekee päätöksensä, mikä on hänen tunteensa hiihtämiseen, hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Matti Haavisto kertoi Lahdessa nuorten MM-hiihtojen yhteydessä.

Haavisto ja valmennusjohto ratkaisevat Lahden 9.-10. helmikuuta hiihdettävän maailmancupin jälkeen, ketkä neljä naista kuuluvat sprintissä MM-kvartettiin. Lahden MM-hiihdoissa 2017 Eder oli parhaana suomalaisena kahdeksas. Eder sairastui vuodenvaihteessa Tour de Ski -kiertueella, eikä ole kilpaillut sen koommin.

Viime viikolla hän kertoi olleensa "yleisterveyteen" liittyvässä operaatiossa. Eder ei ole tällä viikolla mukana päälajinsa maailmancupissa Anterselvassa.

Pärmäkoski karsii kisoja

Seefeldin MM-sprinttiin ei ole tungosta, koska se hiihdetään monen suomalaisen kannalta huonommalla hiihtotavalla vapaalla. Suomen ykköstykki Krista Pärmäkoski ei hänkään välttämättä hiihdä MM-laduilla sprinttiä.

Sprintti avaa suomalaisten MM-hiihdot Seefeldissä 21. helmikuuta, ja avausmatkan jälkeen kahden päivän päästä on yhdistelmäkisa ja sitä seuraavana päivänä pariviesti perinteisellä.

– Sprintti tai parisprintti jää mahdollisesti pois, Pärmäkoskea pikkutytöstä valmentanut Haavisto kertoi.

Pärmäkoski on karsimassa ohjelmastaan myös MM-kisoja edeltävän Cognen maailmancupin, koska Haaviston mielestä Otepään maailmancup sujui "riittävän hyvin". Haavisto arvioi, että kisoja tulee muutenkin riittävästi ennen kauden pääkilpailuja. Pärmäkoski hiihtää viikonloppuna maailmancupia Ulricehamnissa ja perään SM-hiihdot Imatralla.

Lue myös:

Päävalmentaja muutti mieltään Mäkäräisen kadonneesta osumatarkkuudesta ja kiemurteli: "Onhan tämä ollut aika hurjaa vuoristorataa"

Vaisusti tällä kaudella kisannut Mari Eder kävi leikkauksessa: ”Löydös vaati pikaisia toimenpiteitä"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat