Suora

  • Kaatuilua ja kesäteatteria
  • Tanssin Grand Slam, lattarit
  • Korisliiga, naisten 4. loppuottelu Catz - PeKa
  • PUBG Global Summit: Lontoo, finaalit
  • One more year Riikka Sallinen? Lopettamisen sietämätön vaikeus
  • Anton Lundell: 17-vuotias maailmanmestari ja jääkiekkoammattilainen
  • Jääkiekon U18 MM: FIN - CZE
  • Jääkiekon U18 MM, Suomi - Tshekki
  • Urheiluruutu

Kovan lohkon lentopallon EM-kisoihin saanut Suomi lähtee taistelemaan jatkopaikasta – ”Ei sinne muuten kannata lähteä, ei se ole kovin hyvä lomakohde”

Suomen naisten lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Tapio Kangasniemen mukaan helppoja lohkoja ei EM-kisoissa ole olemassakaan.

Maajoukkuelentopallo
Suomen naisten lentopallojoukkue
Jarno Kuusinen / AOP

Suomen naisten lentopallomaajoukkue sai EM-kisoihin kovan, mutta mielenkiintoisen lohkon. Samaan lohkoon Suomen kanssa arvottiin keskiviikkona muun muassa hallitseva Euroopan- ja maailmanmestari Serbia.

Ensimmäistä kertaa 30 vuoteen EM-kisoissa mukana oleva Suomi pelaa alkulohko-ottelunsa Ankarassa Turkissa. EM-kisat pelataan elokuussa.

Suomen maajoukkueen päävalmentaja Tapio Kangasniemi seurasi lohkoarvontoja jännityksellä.

– Lohko on kova, mutta ei helppoja lohkoja olekaan. Varmasti kovia joukkueita, mutta sellaisiakin, että pystymme hyvällä omalla tekemisellä tappelemaan voitosta.

Suomen alkulohkovastuksista kovinta päänvaivaa tuovat Serbia ja kotiyleisönsä edessä lohkovaihetta pelaava Turkki, mutta Kangasniemi näkee pelit loistavana kehitysmahdollisuutena pelaajille.

– Serbia tuo lisämaustetta maailmanmestarina. Ja Turkki kotona – voiko olla parempaa otteludraamaa, Kangasniemi summaa huippuvastustajia.

Myös Bulgaria kuuluu kovan luokan vastustajiin. Suomen otteluissa Ranskaa ja Kreikkaa vastaan ratkotaan todennäköisesti lohkon neljäs jatkoonmenijä. Alkulohkojen neljä parasta etenevät pudotusvaiheeseen.

Alkulohkosta jatkoon etenemisestä Kangasniemi ei ota paineita. Hänen mukaansa pelaajat ja valmentajat tekevät päivittäin kovasti töitä tavoitteen eteen ja EM-kisoissa taistellaan parhaan mukaan.

– Kaikki on omissa käsissä, että siinä mielessä ei mitään hätää. Se toteutuu sitten jos on toteutuakseen.

– Näen lohkossa paljon mahdollisuuksia, jokainen joukkueenjäsen pystyy näyttämään omia vahvuuksiaan.

Jatkopaikka on selkeä tavoite Suomen joukkueelle.

– Ei sinne muuten kannata lähteä, ei se ole kauhean hyvä lomakohde. Sinne mennään pelaamaan timanttista lentopalloa, Kangasniemi toteaa.

Lue myös:

Naisten lentopallomaajoukkueelle hurja alkulohko EM-kisoihin

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat