Suora

 • Anton Lundell: 17-vuotias maailmanmestari ja jääkiekkoammattilainen
 • Jääkiekon U18 MM: Puolivälieräottelu USA - FIN
 • Jääkiekon U18 MM, puolivälieräottelu USA - FIN
 • SM-liigan 3. finaali: Kärpät - HPK
 • Jääkiekon Nordic cup: FIN - SWE
 • Jääkiekon Nordic cup, Suomi - Ruotsi
 • Urheiluruutu
 • Koostejakso - kauden parhaat palat
 • Jalkapallon Italian cupin välierän Atalanta - Fiorentina 2. osaottelu
 • Urheiluruutu
 • Rallin MM, Argentiina, ennakko

Superlupaus Kalle Rovanperä tavoittelee tällä kaudella maailmanmestaruutta – vaikenee WRC-huhuista: "Ihan mahdotonta sitä on vielä sanoa"

Kalle Rovanperän tavoite on ajaa tällä kaudella kaikki MM-sarjan osakilpailut tasaisesti läpi.

ralliautoilu
Kalle Rovanperä
Skodalla ajava Rovanperä sijoittui viime kaudella WRC2-luokan MM-sarjassa kolmanneksi.AOP

Monte Carlon MM-ralli ajetaan 24.–27. tammikuuta. Katso Ylen lähetystiedot Monte Carlon rallista täältä.

Rallikomeetta Kalle Rovanperä starttaa torstaina toiseen kauteensa rallin MM-sarjassa. Puuppolalainen ajaa Skodan tehdastiimissä, mutta kauden avaavan Monte Carlon osakilpailun 18-vuotias kuljettajalupaus kaasuttelee yksityistiimin SkodaFabia R5:lla.

Viime vuonna Rovanperä oli Monte Carlossa RC2-luokassa toinen, vaikka kyseessä oli vasta nuorukaisen kolmas MM-ralli. Viime vuoden lopuksi Rovanperä tykitti kaksi luokkavoittoa, ja tätä trendiä on tarkoitus jatkaa.

– Tunnelmat ovat hyvät. Innolla odotan, että pääsee taas kisaamaan. Monte on aina vaikea kisa. Meillä on nyt yksi vuosi kokemusta. Toivottavasti pystytään ajamaan voitosta, Rovanperä suunnitteli.

– Kyseessä on kuitenkin ralli, jossa voi tapahtua mitä tahansa. Pääasia on tuoda ehjät vehkeet maaliin, jotta saadaan taas lisää kokemusta.

Rovanperä joutui viime vuoden kevätkaudella jättämään Euroopassa ajettavia MM-ralleja väliin oltuaan vielä alaikäinen. Juuri kokemuksessa Rovanperä antaa vanhemmille kilpakumppaneilleen paljon tasoitusta.

– Pääpaino on ajaa kaikki ne kisat, joita ei vielä viime vuonna voitu ajaa. Sitä kautta saadaan tärkeää kokemusta seuraaville vuosille, toisen polven rallikuljettaja totesi.

– Voitto on aina tavoitteena. Tavoite on ajaa tasaisesti ja kovaa kaikki kisat läpi. Jos se tavoite täyttyy, niin varmasti ollaan korkealla myös sarjassa.

Kalle Rovanperä
AOP

Skodan tehdaskuljettaja oli kaudella 2018 WRC2-luokan loppupisteissä kolmas. Rovanperän tähtäimessä on nousta sarjan ykkösnimeksi uudessa WRC2 Pro -luokassa ja ehkä jo kaudeksi 2020 pääluokkaan WRC-auton rattiin.

– Toivottavasti pystytään ajamaan mestaruudesta. Toki se on tavoite, mutta en minä vain siihen keskity. Kaikkein tärkein asia on saada lisää kokemusta. Tietysti ajamme mestaruudesta, jos näyttää, että se on mahdollista, Rovanperä summaa.

Joko kaudella 2020 suomalaisen rallimaineen pelastajaksi povattu Rovanperä nähdään WRC-auton ratissa?

– Ihan mahdotonta sitä on vielä sanoa. Se nähdään tulevaisuudessa.

Lue myös:

Tässä ovat MM-rallikauden viisi suurinta kysymysmerkkiä: ranskalaismestarien muuutokset puhuttavat, Latvalan vaikea rooli ja kuka saa Kalle Rovanperän?

Siirtymä Ruotsin lumiränneistä Meksikon helteeseen on insinöörin painajainen – rallin MM-sarja tarjoaa häkellyttävän matkan maailman ympäri, lue kattava esittely kaikista osakilpailuista

Päreensä polttajia, persoonallisuuksia ja pahuksen kovia kuljettajia – kaikkia heitä mahtuu rallin MM-sarjaan myös tällä kaudella

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat