Suora

  • Kaatuilua ja kesäteatteria
  • Tanssin Grand Slam, lattarit
  • Korisliiga, naisten 4. loppuottelu Catz - PeKa
  • PUBG Global Summit: Lontoo, finaalit
  • One more year Riikka Sallinen? Lopettamisen sietämätön vaikeus
  • Anton Lundell: 17-vuotias maailmanmestari ja jääkiekkoammattilainen
  • Jääkiekon U18 MM: FIN - CZE
  • Jääkiekon U18 MM, Suomi - Tshekki
  • Urheiluruutu

Syke oli korkealla ja "mansikkikello" kilkkasi vinhasti, kun MM-hopeamitalisti Piipon äiti kannusti tytärtään ladun varrella: ”Toivoin vain, että olisi sitten mieluummin vaikka kymmenes kuin neljäs”

Tarja Piippo kuvailee Eveliina-tytärtään sitkeäksi, iloiseksi ja vastuuntuntoiseksi.

hiihdon nuorten MM-kisat
Eveliina Piippo poseeraa mitalin kanssa.
Eveliina Piipolla oli hopeapäivä Lahdessa keskiviikkona.Lehtikuva

LAHTI. Eveliina Piipon keskiviikon hieno hopeasuoritus 10 kilometrin vapaan hiihtotavan matkalla nuorten MM-hiihdoissa Lahdessa sai ladun varressa jännittäneen perheen sykkeet nousemaan. Tarja-äiti myönsi kisan jälkeen, että pulssi hipoi pilviä.

– Joo, aivan tapissa se varmasti oli. Tyttö on tehnyt todella kovasti töitä, ja tämä tuntuu hyvältä, Piippo kertasi Yle Urheilulle.

Piippo taisteli kullasta aivan loppuun saakka, ja lopulta Venäjän Marija Istomina oli parempi vain kahdella sekunnilla. Äitiä niukka kakkossija ei harmittanut, sillä mitali on aina mitali.

– Kun aiempina vuosina on tullut niitä nelos- ja vitossijoja, niin toivoin vain, että olisi sitten mieluummin vaikka kymmenes kuin neljäs. Saimme väliaikatietoja koko ajan puhelimen välityksellä matkan varrella.

Hopeamitalisti sanoi kilpailun jälkeen antaneensa äidilleen luvan huutaa kannustushuutona vain ja ainoastaan ”hyvä Eve!".

– Aiemmin hän on huudellut siellä jotain, että ”peesaile” ja ”ota maltilla”. Sellaisia vähän liian rauhoittavia kommentteja, Piippo myhäili kisan jälkeen.

Äiti pysyi sopimuksessa.

– Joo, se oli ainoa huuto tällä kertaa, ja minulla oli sellainen äitini 70 vuotta vanha "mansikkikello", jolla kilkatin ladun varressa. Eilen juttelin vielä Eveliinan kanssa, mutta hän haluaa myös oman keskittymisrauhansa, eikä häntä kannata häiritä ennen kisoja.

Tarja Piippo Lahdessa 23.1.2019.
Tarja Piippo sai Eveliinan kukkakimpun itselleen kisan jälkeen.Henri Pitkänen

Ilman paineita

20-vuotias Piippo on hyvin määrätietoinen, sanavalmis ja ikäisekseen kypsä urheilija. Äiti luonnehtii tytärtään sitkeäksi ja vastuuntuntoiseksi.

– Eveliina suhtautuu asioihin positiivisesti ja on hyvin iloinen, vaikka hän tekee myös paljon töitä.

Perhe on elänyt Piipon uralla mukana, ja Tarja Piippo muistuttaa laadukkaan taustatiimin merkityksestä.

– Suurkiitokset valmennukselle, tukijoille ja muille, jotka ovat olleet mukana. Even takana on mahtava tiimi, äiti-Piippo suitsutti.

Seuraavaksi Eveliina Piippo suuntaa viikonlopuksi maailmancupin kilpailuihin Ruotsin Ulricehamniin, ja tavoitteena on myös päästä mukaan ensi kuussa Seefeldin MM-kisajoukkueeseen. Äiti näkee, että tytär voi lähteä rennosti hakemaan lisäonnistumisia maailmancupin kisoista.

– Hänellä ei ole paineita, ja hän on siellä oppimassa.

Ennen Ulricehamnin kisoja ehtii kuitenkin nauttia vielä monet mitalikahvit.

– Joo, kyllä tässä ainakin isovanhempien kanssa juhlistetaan, äiti hymyili kukkakimppu käsissään.

Lue myös:

Valmentajan mukaan Piipolle olisi käyttöä myös aikuisten MM-kisoissa – "Jos kutsu tulee vielä aikuisten MM-kisoihin, on se pelkkää bonusta"

Piippo hiihti MM-hopealle Aino-Kaisa Saarisen suksilla, joita Sami Jauhojärvi testasi – "Ei ollut huonoja ihmisiä kaluston takana tänään"

Eveliina Piippo hiihti MM-hopealle – "Toinen kierros niin kovaa kuin lähtee"

Suomen hiihdon suurlupaus Eveliina Piippo haluaa antaa nuorten MM-laduilla kaikkensa, vaikka mielessä on myös aikuisten kisat – "Ettei jäisi vaivaamaan, että omasta tekemisestä olisi jotain jäänyt kiinni"

Tiesitkö tätä? Suomen hiihdon superlupaus Eveliina Piippo näytteli Tuntemattomassa sotilaassa

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat