Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Kuinka nurkkapatriootteja suomenruotsalaiset ovat?
  • UP-dokkari: Kamera käy!

Kontisen ja Peersin peli on jälleen löytynyt – pari eteni komeasti Australian avointen finaaliin

Henri Kontinen ja John Peers hakevat finaalista toista Australian avointen mestaruuttaan. Otto Virtasen tie poikien sarjassa päättyi puolivälieriin.

tennis
Kontinen ja Peers Australian Open 2019
Mark Kolbe / Getty Images

Henri Kontinen ja John Peers ovat edenneet Australian avoimen tennisturnauksen nelinpelin loppuotteluun. Välierissä suomalais-australialainen kaksikko kukisti argentiinalaisen Leonardo Mayerin ja portugalilaisen Joao Sousan 6–1, 7–6(8–6).

12:nneksi sijoitetut Kontinen ja Peers mursivat kaksinpelin erikoismiehet Mayerin ja Sousan avauserässä kahdesti. Toisessa erässä Kontinen ja Peers ottivat jälleen ensimmäisen murron ja pääsivät syöttämään otteluvoitosta tilanteessa 5–3. Mayer/Sousa kuitenkin otti murron takaisin ja ratkaisua haettiin katkaisupelistä. Kontinen/Peers voitti tasaisen tiebreakin 8–6 ja varmisti finaalipaikan.

Kontinen ja Peers eivät ole hävinneet erääkään ennen finaalia. Kaksikko voitti Australian avoimet kaksi vuotta sitten. Se on Kontisen toistaiseksi ainoa Grand Slam -turnausvoitto miesten nelinpelissä. Finaalissa tulee vastaan kova ranskalaiskaksikko Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut.

Poikien sarjassa kolmanneksi sijoitetun Otto Virtasen tie päättyi puolivälieriin. Italialainen Giulio Zeppieri voitti Virtasen 7–5, 6–3.

Lue myös:

Kontinen lähtee sunnuntaina hakemaan toista Australian avointen mestaruutta, mutta haaste on kova – "Yksi harvoista pareista joita vastaan ei aina riitä, vaikka pelaisi todella hyvin"

Djokovic eteni välieriin alle tunnissa – vastaan tulee suomalaisen äidin poika Lucas Pouille

Suosittelemme

Tuoreimmat