Viidenneksi taistellut Poikkimäki talutettiin maalialueelta pois: "Vähän meinasivat silmät jäätyä, niin piti ottaa tukea"

Italian Luca Del Fabbro hiihti MM-kultaan miesten 30 kilometrillä.

hiihto
Miska Poikkimäki 30 kilometrin kisan jälkeen 24.1.2019.
Miska Poikkimäki oli uupunut rankan 30 kilometrin matkan jälkeen. Jussi Nukari / Lehtikuva

Miska Poikkimäki hiihti parhaana suomalaisena viidenneksi miesten perinteisen hiihtotavan 30 kilometrin yhteislähtökilpailussa Lahdessa.

Alle 20-vuotiaiden miesten sarjassa kultaan hiihti Italian Luca Del Fabbro (1.15.16,7).

Hopeaa tiukassa kisassa nappasi Norjan Håvard Moseby,joka hävisi italialaiselle 0,4 sekuntia. Sveitsin Cyril Fähndrich nappasi pronssia häviten voittajalle 0,5 sekuntia.

Poikkimäki jäi kärjestä kuusi sekuntia.

– Hyvä fiilis jäi kisasta. Pystyin antamaan ladulle kaikkeni ja se riitti tänään viidenteen sijaan, Poikkimäki kommentoi Yle Urheilulle.

Suomalainen oli tiukan loppukirin jälkeen uupunut ja hänet talutettiin maalialueelta pois.

– Vähän meinasivat silmät jäätyä, niin piti ottaa tukea, että pääsi lämpimään.

Viides sijoitus on Poikkimäelle kisojen toistaiseksi paras. Hän oli tiistaina 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailussa 11:s ja maanantain sprintissä suoritus riitti välieriin.

–Vähän on ollut nousujohteinen kunto. Voi olla, että viestissä räjähtää vielä pikkuisen paremmin, Poikkimäki ennakoi.

Muista suomalaisista Petteri Koivisto oli 12:s (1.15.29,3) Arsi Ruuskanen oli 15:s (1.15.33,7) ja Leo Rantahalvari 36:s (1.18.34,3).

"Paljon parempaa päivää ei olisi voinut toivoa"

Nuorten ryhmän valmentaja Jussi Simula oli tyytyväinen suojattiensa otteisiin. Aamupäivällä Anita Korva juhli kisojen kolmatta pronssiaan ja miesten kisassa kolme suomalaista mahtui 15. parhaan joukkoon.

– Erittäin, erittäin hyvä päivä. Poikien hiihdot olivat kaikilla mahtavat. Paljon parempaa päivää ei olisi voinut toivoa. Leolla oli vähän vatsan kanssa ongelmia ja hän tippui kärkiporukasta. Koko joukkueella erittäin hyvää tekemistä, Miska, Petteri ja Arsi olivat täysillä voittokamppailussa mukana, Simula luonnehti.

Torstain suoritukset enteilivät hyvää myös lauantain viestiin.

– Mutta siellä on kovia maita. Kuten näimme, jenkkipojat olivat koko nelikko siinä ja norjalaiset ovat olleet kovia. Todella tiukka kamppailu tulee. Seuraava vuorokausi ratkaisee paljon, miten pojat palautuvat. Miska on hiihtänyt kaikki matkat ja tänään kolmekymppiä. Hän oli erittäin voipunut maalissa, Simula pohti.

Poikkimäki itse suhtautui valmentajaa positiviisemmin lauantain kilpailuun.

– Lähdemme ihan mitali mielessä viestiin. Meillä on todella tasainen porukka, jolla pystymme tappelemaan ihan kärkimaita vastaan.

Päivitetty: otsikko ja Poikkimäen sekä Simulan kommentit.

Lue myös:

Huippuvireinen Anita Korva hiihti jo kolmannen MM-pronssinsa Lahdessa: "Kyllähän tämä yllätys on"

Suomalaismiehet kaukana kärjestä nuorten MM-hiihdoissa

Ranskalainen Jules Chappaz nappasi miesten 10 kilometrillä MM-kultaa – paras suomalainen seitsemäs

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat