Mäkäräinen näytti olevansa voittokunnossa, mutta asiantuntija löytää vielä viilattavaa: "Olihan se älyttömän hidasta"

Kaisa Mäkäräinen menetti Anterselvan pikakilpailun voiton pystyammunnassa, sanoo Yle Urheilun asiantuntija Paavo Puurunen.

Kaisa Mäkäräinen (vas.) nousi palkintokorokkeelle Anterselvassa. Marketa Davidova voitti ja Marte Olsbu Røiseland oli kolmas. Kuva: Laurent Salino / Getty Images

– Meidän lajissamme muutoksia tapahtuu nopeasti. Kun pääsemme käsiksi ongelman ytimeen, käännös parempaan voi tapahtua nopeasti.

Näin Suomen ampumahiihtomaajoukkueen päävalmentaja Jonne Kähkönen kommentoi Kaisa Mäkäräisen tilannetta Ruhpoldingin epäonnistuneen kisaviikonlopun jälkeen.

Suomen ykköstähden tilanne oli vaikea, kun Mäkäräinen oli jäänyt peräti seitsemässä peräkkäisessä kilpailussa 20 parhaan ulkopuolelle.

Kähkönen oli oikeassa. Mäkäräinen nousi piinaviikkojen jälkeen takaisin kärkikahinoihin Anterselvan pikakilpailussa. Yhden sakon ampunut Mäkäräinen oli Anterselvassa toinen.

– Kaisan vahvuudella eli fysiikalla ollaan yhdellä sakolla palkintopallilla, sanoo Yle Urheilun asiantuntija Paavo Puurunen.

Mäkäräinen tuskaili seitsemässä viime kisassa ammuntansa kanssa, mutta torstaina tuli yhdeksän onnistunutta laukausta ja yksi huti. Puurusen mukaan Mäkäräisen tekemisessä ampumapaikalla ei ollut nähtävissä suurta muutosta.

– En tiedä, oliko siinä mitään erilaista, mutta olihan se älyttömän hidasta. Pystyammunta kesti 40 sekuntia eli siinä meni kärkisija, jos niitä ihan viimeisiä sekunteja haetaan. Parempi ehkä näin, että hän selvisi yhdellä sakolla koko kisan, Puurunen sanoo.

Mäkäräinen jäi kilpailun voittaneesta Tshekin Marketa Davidovasta 1,7 sekuntia. Davidova selvitti 7,5 kilometrin kilpailun puhtaalla ammunnalla.

– Tämä tulos antaa itseluottamusta. Se on ihan selvä asia. Katsotaan nämä kisat loppuun ja vedetään sunnuntaina yhteen, mikä pikakisan vaikutus Mäkäräiselle oli.

Anterselvan maailmancup-viikonloppu jatkuu naisten osalta lauantaina, kun ohjelmassa on kymmenen kilometrin takaa-ajo. Kisaan lähdetään pikakilpailun tulosten mukaisessa järjestyksessä.

Asetelma on herkullinen, sillä neljä kärkinaista on pikakisan jälkeen 4,2 sekunnin sisällä.

– Varmaan tulee sellainen kyttäilykisa, kun kukaan ei täällä korkeassa ilmanalassa halua lähteä ratkomaan kilpailua siinä alussa.

Lue myös: