Suora

  • Elävä arkisto esittää

Enni Rukajärvi neljäs X Gamesin big airissa: "Kuumotti aika tosi paljon"

Varasijalta X Gamesin kilpailuun mukaan päässyt Enni Rukajärvi sijoittui neljänneksi. Hyppyri ja temppujen suorittaminen totutusta poikkeavasti toivat suomalaiselle päänvaivaa.

lumilautailu
Enni Rukajärvi
Ramsey Cardy/Sportsfile via Getty Images

Enni Rukajärvi sijoittui neljänneksi lumilautailun X Gamesin big airissa Yhdysvaltain Aspenissa. Kisan voitti X Gamesin ensikertalainen, Kanadan Laurie Blouin.

Rukajärvi tuli kisaan mukaan viime hetkellä varasijalta.

– Ihan hyvä fiilis jäi kisasta, vaikka oli ehkä yksi haastavimmista hyppyreistä mitä olen vetänyt. Iso ja heittävä, joten oli tekemistä sen kanssa. Oli kuitenkin hienoa, että pääsin sitä laskemaan. Olin vielä puoli tuntia ennen kisaa varasijalla, joten vedin treenit tietämättä, olenko kisassa mukana vai en, Rukajärvi kertoi tiedotteessa.

Kisassa kahden tempun piti pyöriä eri suuntiin. Se tuotti Rukajärvelle hieman päänvaivaa, kuten myös totuttua isompi hyppyri.

– Tänään oli itsensä voittamista. Kuumotti aika tosi paljon. Miettimistä oli myös kun ei saanut pyöriä cabana ja backina: piti pyöriä sekä vasemmalle että oikealle. Se muutti vähän peliä.

Miesten big airin karsinnoissa kisan ainoa suomalainen Rene Rinnekangas sijoittui viidenneksi ja eteni finaaliin.

Lue myös:

Rukajärvi nousi vielä yhteen palkintoon – lumilautailun lajiparhaaksi ohi Suur-Hamarin

Lumilautailun MM-joukkue julki yhtä nimeä lukuun ottamatta: ”Olympianelikko on laskenut tosi hyvin”

Lumilautailu on muuttunut rajusti parissa vuosikymmenessä eikä se ole suomalaisille enää niin varma menestyslaji – "Joka kerta, kun lähdetään hyppyrin nokalta, on jopa kuolemanvaara"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat