Suora

  • Uimahyppyjen MM, naisten 10 m:n alkukilpailu
  • Uimahyppyjen MM, naisten 10 m:n välierät
  • Uimahyppyjen MM, joukkueiden loppukilpailu
  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 16.7.

Suomen syöksylaskijan ruotsalaistoveri kaatui kuin asfaltille yli 100 kilometrin tuntivauhdissa: ”Tämä kuuluu pelin luonteeseen”

Andreas Romaria harmitti kovasti oma virhe laskunsa jälkeen. Romar oli 27:s. Hän joutui odottamaan vuoroa, kun ruotsalainen joukkuetoveri Alexander Köll kaatui rajusti.

alppihiihto
Alexander Köll Kitzbühel
Katso kaatuminen kuvaa klikkaamalla

Kitzbühelin maailmancupin syöksylaskun loppuhetkillä nähtiin dramaattisia hetkiä, kun ruotsalainen Alexander Köll kaatui pahannäköisesti laskun loppuvaiheilla. Kisa keskeytettiin hetkeksi ja Köll lennätettiin helikopterilla sairaalaan.

Ruotsin alppihiihtopomo Tommy Eliasson Winter kertoi, että Köll säästyi luiden murtumilta, mutta pysyy sairaalassa tarkkailussa ainakin tulevan yön.

– Se ei ole koskaan terveellistä kaatua tuossa vauhdissa, 110–120 kilometrin tuntivauhdissa. Se on kuin kaatuisi asfaltille. Voiman täytyy suuntautua johonkin. Hän laski hyvin tuohon asti. Toivottavasti kaikki menee niin hyvin kuin on mahdollista, Eliasson Winter totesi Ruotsin tietotoimisto TT:lle.

Suomen syöksylaskija Andreas Romarille Köll on joukkuetoveri, sillä Romar harjoittelee Ruotsin maajoukkueen kanssa. Romar joutui odottelemaan vuoroaan lähtöpaikalla, sillä hänen lähtönumeronsa oli muutaman korkeampi kuin Köllillä. Romar ei nähnyt Köllin kaatumista, mutta kuuli helikopterin äänet.

– Tuli pitkä tauko. Ei käynyt ihan hyvin sitten näköjään. Odotetaan, mitä loppujen lopuksi siellä on. Toivotaan, että ei ole mitään pahempaa. Meillä on muutenkin käynyt kato joukkueessa. Toivottavasti on joku muukin kuin minä laskemassa ensi viikonloppuna Garmisch-Partenkirchenissä, Romar totesi Yle Urheilulle.

Romar oli kuitenkin pystynyt nollaamaan tilanteen.

– Ei siinä ole muuta vaihtoehtoa. Olen pyörinyt niin monta vuotta tässä sirkuksessa. Täytyy vain pitää oma lasku hanskassa. Jos ei pysty keskittymään omaan suoritukseen, niin on itse katollaan ja lentää seuraavalla helikopterilla. Tämä kuuluu pelin luonteeseen. Tämä täytyy vain hyväksyä ja keskittyä omaan tekemiseen, Romar sanoi.

Romaria harmitti oma virhe

Kisan voitti Italian Dominik Paris. Romar oli 27:s ja se oli hänen kauden parhaansa. Se ei kuitenkaan riittänyt suomalaiselle. Romar tuntuikin olevan enemmän harmistunut omasta virheestään laskussa kuin joukkuetoverinsa kohtalosta.

– Vedin sisäsukselle ennen viimeistä viistoa. Siinä valui linja. Vauhtia lähti pois, maalissa erittäin pettyneeltä vaikuttanut Romar totesi Yle Urheilun haastattelussa.

– Totta kai virheet harmittavat. Monta kisaa tullut sillä tavalla, että on ollut hyvä lasku tyhmiä virheitä lukuun ottamatta. Tämä on vähän kuin jääkiekossa pääsisi yksin läpi, eikä osuisi edes maalivahtia päin.

Pientä iloa toi se, että Romar oli veikannut lähtöpaikalla päivän yllättäjän oikein. Itävallan Otmar Striedinger oli kolmas, vaikka hänen lähtönumeronsa oli 27.

– Hänellä näytti olevan paljon itseluottamusta. Pitäisi varmaan alkaa lyödä vetoa tässä sivussa. Näyttäisi osuvan, Romar heitti.

Seuraavaksi Romarilla on luvassa sunnuntaina supersuurpujottelu Kitzbühelissä. Alun perin oli toisin päin, mutta lumisateet muuttivat kisa-aikataulun päälaelleen.

– Tykkään laskea näin päin. On helpompi keskittyä. Olen ihan tyytyväinen tähän ratkaisuun, Romar totesi.

Katso Köllin kaatuminen ja Vincent Kriechmayrin hurja pelastusliike aiemmin kisassa kuvaa klikkaamalla!

Päivitys kello 17.35: Alexander Köllin vammoja päivitetty.

Lue lisää:

Alppihiihtotähti teki uskomattoman pelastusliikkeen legendaarisessa syöksykisassa, mutta suomalaislaskijan joukkuetoverille kävi ikävästi – vietiin helikopterilla pois

Kalle Palander esittelee legendaarisen syöksyradan: Ainakin 40 metrin hyppy, todella liukasta ja vauhtia jopa 140 kilometriä tunnissa

Urheilu valtaa Ylen kanavat – tästä löydät superviikonlopun ohjelmatiedot

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat