Pronssia tuli! Viveca Lindfors taituroi Suomen takaisin mitalikantaan EM-taitoluistelussa – katso upea vapaaohjelma

Viveca Lindfors on tuonut Suomeen ensimmäisen taitoluistelun arvokisamitalin sitten vuoden 2012. Katso Lindforsin upea vapaaohjelma kuvaa klikkaamalla!

taitoluistelu
Viveca Lindfors luisteli EM-pronssia!
Viveca Lindfors luisteli EM-pronssia!

Suomen Viveca Lindfors on voittanut pronssia taitoluistelun EM-kisoissa Minskissä. Lindfors onnistui vapaaohjelmassaan erinomaisesti ja ylsi yhteispisteissä omaan ennätykseensä 194,40.

Mitali varmistui vasta viimeisen luistelijan jälkeen. Kolmantena vain 0,03 pistettä Lindforsia edellä lyhytohjelman jälkeen ollut Sveitsin Alexia Paganini putosi kuudenneksi.

– Annoin vain jotenkin kaiken tulla. Selkääni sattui ja oli epämukavat oltavat, mutta sitten esityksessä kumminkin pääsin tosi hyvin sisälle siihen hahmooni. Ei vaan pysty vielä tajuamaan, mitä on tapahtunut, Lindfors sanoi kilpailun jälkeen Yle Urheilun haastattelussa.

Emmi Peltonen kohensi asemiaan lyhytohjelmasta ja nousi lopputuloksissa kahdeksanneksi yhteispistein 170,03.

Venäjän Sofia Samodurova nousi ylivoimaiseen EM-kultaan yhteispisteillä 213,84. Lyhytohjelman jälkeen johtanut Alina Zagitova epäonnistui vapaaohjelmassa, mutta pysyi Lindforsin edellä 198,34 pisteellä.

Edellisen kerran suomalaisluistelija on yltänyt EM-kisoissa mitaliin vuonna 2012. Kiira Korpi voitti tuolloin hopeaa Sheffieldissä järjestetyissä kisoissa.

Lue myös:

Tunteikas Viveca Lindfors nujersi selkäkivut ja loisti EM-mitalin arvoisesti: "Maailma vain kutistui siihen hetkeen" – katso palkintojenjako, jossa suomalaistähti sai pronssinsa

Viidennen arvokisamitalin ottanut suomalaisvalmentaja yllättyi Viveca Lindforsin EM-pronssista: ”En uskaltanut toivoa tätä”

Kommentti: Viveca Lindforsin menestys on kouluesimerkki sinnikkäästä työnteosta, pettymysten voittamisesta ja uskosta omaan tekemiseen

Emmi Peltonen luisteli EM-jäillä kauden parhaan vapaaohjelmansa, mutta virheet jäivät kaihertamaan – "Tekisi mieli vetää ohjelma uudestaan, niin paljon harmittaa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat