Yhdysvaltain olympiakultamitalisti pääsi kilpailemaan ensimmäisenä naisena NHL:n taitokilpailuun – McDavid hallitsi kolmatta vuotta putkeen, Heiskanen neljäs

Naisten NWHL:ssä pelaava Kendall Coyne Schofield pääsi ensimmäisenä naisena NHL:n taitokisaan mukaan. Hän korvasi nopeustestissä Colorado Avalanchen Nathan MacKinnonin, joka kärsii alaraajavammasta. Katso Coyne Schofieldin veto pääkuvaa klikkaamalla.

NHL
NHL-taitokisa: McDavid nopein kolmatta vuotta putkeen
NHL-taitokisa: McDavid nopein kolmatta vuotta putkeen

NHL:n tähdistöviikon taitokilpailussa tehtiin historiaa, kun kilpailussa nähtiin ensimmäistä kertaa koskaan naiskiekkoilija.

Kunnian vei Meeri Räisäsen kanssa samassa sarjassa, NWHL:ssä pelaava Kendall Coyne Schofield. Hän korvasi kilpailussa Colorado Avalanchen Nathan MacKinnonin, joka ei pystynyt osallistumaan kisaan loukkaantumisen takia.

Coyne Schofield oli etukäteen hieman hermostunut kilpailuun osallistumisesta. Hän kävi harjoittelemassa kilpailua varten jo edellisenä päivänä.

Itse kilpailussa Coyne Schofield kiersi kaukalon ajassa 14,346, mikä sai vaihtopenkin NHL-tähdet haukkomaan henkeään. Ajallaan hän oli kilpailun seitsemänneksi nopein. Coyne Schofield jätti taakseen Arizona Coyotesin hyökkääjän Clayton Kellerin.

– Hän oli uskomaton. Hän lensi jäällä. Hän on uskomaton luistelija ja loistava jääkiekkoilija, nopeuskisan voittanut Connor McDavid kommentoi NBC:lle.

Coyne Schofield pelaa ensimmäistä kauttaan niin sanotussa naisten NHL:ssä, eli NWHL:ssä. Hän on tehnyt Minnesota Whitecapsin 11 ottelussa tehot 5+7=12. Pistemäärällä hän on joukkueensa toisiksi tehokkain pelaaja.

Ennen tätä kautta Coyne Schofield on pelannut viisi kautta yliopistosarjaa. Hän myös kuului viime keväänä Pyeongchangin olympialaisissa Yhdysvaltain kultaa voittaneeseen joukkueeseen. Viidessä ottelussa hän teki tehot 2+1=3.

Heiskanen kaatui, McDavid taas nopein

Toisena kilpailussa luistellut suomalaispuolustaja Miro Heiskanen kaatui omassa yrityksessään, kun luistin lähti hänen altaan.

Heiskanen sai kuitenkin yrittää uudelleen, ja aika 13,914 riitti kisassa lopulta neljänteen sijaan. Nopeustestissä luisteli kahdeksan kiekkoilijaa.

Muita suomalaisia ei nopeuskilpailussa nähty.

Nopeuskilpailun voitti jo kolmatta vuotta putkeen Edmonton Oilersin kapteeni Connor McDavid. Kanadalaishyökkääjä kellotti ajan 13,378. McDavidin lähin uhkaaja voitossa oli Jack Eichel, joka päästeli kaukalon ympäri aikaan 13,582.

– En ole tehnyt nopeinta kierrosta edellisen tähdistöottelun jälkeen, McDavid kommentoi NBC:lle.

Voitto oli McDavidille jo kolmas peräkkäinen. Hän voitti vuosi sitten ajalla 13,454. Kaksi vuotta sitten aika oli hänen tähän asti nopeinpansa: 13,020.

Katso pääkuvan videolta Coynen, Heiskasen ja McDavidin suoritteet. Video käynnistyy kuvaa klikkaamalla.

Lue myös:

Timonen haltioitunut Heiskasesta: ”Mieleen tulee Paul Coffey ja Ray Bourque”

Vaikeudet joukkueen löytämisessä saivat Meeri Räisäsen välillä jo kyseenalaistamaan kykynsä maalivahtina – huippujoukkue otti yhteyttä nähtyään Räisäsen Twitter-päivityksen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat