Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: kouluratsastuksen Grand Prix
  • Rallin MM, Saksa, ek - live
  • Yleisurheilun Ruotsi-ottelu 24.8
  • Yleisurheilun Ruotsi - Suomi-maaottelu
  • Yleisurheilun Ruotsi-ottelu 24.8. osa 1
  • Urheiluruutu
  • Yleisurheilun Ruotsi-ottelu 24.8. osa 2
  • Lentopallon EM, Suomi - Turkki

Viidennen arvokisamitalin ottanut suomalaisvalmentaja yllättyi Viveca Lindforsin EM-pronssista: ”En uskaltanut toivoa tätä”

Mestariurheilijoiden valmentajana tunnetuksi tullut Virpi Horttana iloitsi, että Viveca Lindforsin kova työ palkittiin EM-mitalilla.

taitoluistelu
Virpi Horttana ja Viveca Lindfors
Virpi Horttana ja Viveca Lindfors Natalia Fedo​senko/TASS All Over Press

Valmentaja Virpi Horttanakin oli hieman liikuttunut, kun hänen valmennettavansa Viveca Lindfors otti EM-pronssia Minskissä perjantaina. Se oli ensimmäinen suomalaismitali EM-kisoissa sitten vuoden 2012 ja Kiira Korven. Horttana kertoi Lindforsille mitalin jälkeen, että voi olla ylpeä suorituksestaan.

– Tässä on tietysti mahtavat tunnelmat. Tiesimme, että Viveca on hyvässä kunnossa. Mutta valmistautumisessa oli ongelmia, niin en uskaltanut toivoa mitalia. Kaiken mennessä nappiin mitali olisi mahdollinen. Mutta oli tämä pienoinen yllätys, Horttana iloitsi Yle Urheilulle.

Kokenut valmentaja ehtikin jännittämään Lindforsin suoritusta, mutta hän onnistui. Vapaaohjelmassa Lindfors pesi esimerkiksi olympiavoittaja Alina Zagitovan, joka pysyi juuri Lindforsin edellä toisena.

– Tekninen suoritus oli hyvä ja vapaohjelmassa päästiin tulkinnassakin korkealle. Mutta suoritusvarmuus vaikutti, että mitali tuli, Horttana arvioi.

Viime kausi oli Lindforsille pettymys. Olympiapaikka meni Emmi Peltoselle. Hän oli nyt Minskissä kahdeksas. Horttanan mukaan ei ollut mitään muuta mahdollisuutta viime kauden jälkeen kuin uskoa menestykseen.

– Parin pettymyksen jälkeen ei voi lyödä hanskoja tiskiin. Sitten vaan laitettiin tavoitteet korkealle ja toiminta sen mukaiseksi. Viveca ei ole missään luovuttanut. Hän on lahjakas ja kova tekemään töitä. Nyt se sitten onneksi palkittiin, Horttana totesi.

Muun muassa Laura Lepistöäkin valmentaneelle Horttanalle perjantain mitali oli viides arvokisoissa. Mikä tekee Horttanasta itsestään niin hyvän valmentajan?

– Olen tinkimätön, kunnianhimoinen ja valmis auttamaan urheilijaa sitoutuneesti. Varmaan se löytyy luonteesta, että haluan puskea urheilijaa kohti huippua, Horttana sanoo.

Lue lisää:

Tunteikas Viveca Lindfors nujersi selkäkivut ja loisti EM-mitalin arvoisesti: "Maailma vain kutistui siihen hetkeen" – katso palkintojenjako, jossa suomalaistähti sai pronssinsa

Pronssia tuli! Viveca Lindfors taituroi Suomen takaisin mitalikantaan EM-taitoluistelussa – katso upea vapaaohjelma

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat