Suora

  • Urheiluruutu
  • Yleisurheilun GP
  • Koripallomaaottelu Suomi - Venäjä
  • Stella Hagelstam haluaa olympiaratsastajaksi ja tehdä edesmenneen äitinsä ylpeäksi
  • Urheiluruutu
  • Koripallomaaottelu Suomi - Venäjä

Iivo Niskanen hiihti huippusijoitukseen heikommalla tavalla

Iivo Niskanen hiihti uransa parhaan sijoituksen vapaan hiihtotavan 15 kilometrin kisassa.

hiihto
Iivo Niskanen.
Iivo Niskanen.Tomi Hänninen

Maastohiihdon maailmancupissa Iivo Niskanen hiihti tyylikkäästi Ulricehamnissa 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa. Niskanen oli kuudes. Niskanen hiihti kisassa pitkään yhtä tahtia aiemmin kisaan lähteneen ranskalaisen Maurice Manificat'n kanssa. Manificat voitti kisan 20,1 sekunnin erolla Niskaseen.

Suoritus on Niskaselta kova, sillä hänelle vapaa hiihtotapa on selvästi heikompi. Niskanen hiihti joulukuussa uransa parhaan sijoituksen vapaan 15 kilometrillä Davosissa. Silloin Niskanen oli 13:s. Nyt tuli kovempi saavutus.

Niskanen jäi viidenneksi hiihtäneestä Sjur Röthestä vain 0,2 sekuntia. Kolmanteen sijaan ja palkintokorokkeeseen jäi matkaa vajaat yhdeksän sekuntia. Kisassa kolmanneksi hiihti Didrik Tönseth. Norjalaispanosta täydensi kakkossijallaan Simen Hegstad Krüger.

Muista suomalaisista Matti Heikkinen ylsi pisteille. Harvakseltaan kilpaillut Heikkinen oli 28:s ja jäi voittajasta 1 minuutin ja 12,4 sekuntia. Lari Lehtonen oli 30:s. Perttu Hyvärinen hiihti 32. sijalle, Antti Ojansivu oli 41:s ja Kari Varis 50.s.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue lisää:

Kari-Pekka Kyrö harmittelee, miksi Suomen hiihdon ikuisuusongelmaa ei ole ratkaistu – on eri mieltä Iivo Niskasen valmentajan kanssa ja vaatii radikaaleja muutoksia koko lajikulttuuriin

Norjalaiskonkarit eri mieltä Iivo Niskasen iskukyvystä: Toinen puhui suomalaisista MM-kultajuhlista, mutta moninkertainen arvokisamitalisti selitti omenoista ja päärynöistä

Päivitetty kello 15.26. Lisätty Lehtonen suomalaisista pisteille.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat