Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Espanjan luistelutähti Javier Fernandez päätti uransa seitsemänteen perättäiseen EM-kultaan – "En itkenyt, elämä jatkuu"

Espanjalainen Javier Fernandez päätti loistokkaan taitoluistelu-uransa Minskin EM-kisoissa. Uran kruunasi seitsemäs perättäinen Euroopan mestaruus.

urheilu
Javier Fernandez
Getty Images

27-vuotias Javier Fernandez lähti EM-kisoihin lyhyen valmistautumisen jälkeen. Oma luistelunäytös ja muut projektit ovat vieneet aikaa ja kisoihin lämmitettiin vuoden vaihteen jälkeen vanhat ohjelmat. Kokemus oli valttia ja Fernandez nousi lyhytohjelman jälkeiseltä kolmannelta sijalta vapaaohjelman ykköseksi ja seitsemänteen perättäiseen Euroopan mestaruuteen.

– Tämä kaikki on mahdollista kärsivällisyyteni ansiosta. Olen luistellut 21 vuotta, ollut 13 kertaa EM-kisoissa ja voittanut seitsemän EM-kultaa putkeen. Olen onnellinen, että pystyin luistella viimeisissä kisoissani hyvin itselleni ja yleisölle ja lopettaa urani vielä yhteen kultamitaliin, Fernandez kertoi Yle Urheilun haastattelussa.

Fernandezin elämässä koittaa nyt huippu-urheilu-uran jälkeinen aika. Laakereilleen espanjalainen ei jää lepäämään. Tulevaisuudessa Fernandez haluaa ryhtyä valmentajaksi, mutta ensin totutellaan uuteen elämänvaiheeseen.

– Olen onnellinen, mutta myös vähän surullinen. Olen luistellut koko ikäni. Olen iloinen, koska elämässäni alkaa ihan uusi ja erilainen vaihe, Fernandez kommentoi.

– Jos olen rehellinen, kotona, ennen kisoja, en tiennyt, millainen olo minulla tulisi olemaan. En tiennyt, tulenko itkemään vai nauramaan. Mutta, en itkenyt. Elämä jatkuu ja minulla on paljon uusia projekteja, joista olen innoissani.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat