Suora

  • Veikkausliigan päätöskierros
  • Urheiluruutu
  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Urheiluruutu

Arvokisojen ensikertalaiset saivat EM-kisoista aimo annoksen kokemusta – "Tämä luo hyvää pohjaa tulevaisuuteen"

EM-kultaan luistelivat Ranskan Gabriella Papadakis ja Guillaume Cizeron.

taitoluistelu
Juulia Turkkila ja Matthias Versluis Minsk
Juulia Turkkila ja Matthias Versluis suorituivat EM-urakastaan kauden ennätyspistein.AOP

Jäätanssipari Juulia Turkkila ja Matthias Versluis oli Minskissä Valko-Venäjällä taitoluistelun EM-kisojen lopputuloksissa sijalla 11 kauden ennätyspistein 168,34.

He sijoittuivat perjantaina jäätanssin rytmitanssissa hieman yllättäen sijalle 10 kauden ennätyspisteillään 67,18. Sillä varmistui paikka 19 muun parin kanssa vapaatanssiosuudelle. Tulos on mainio, sillä parin alkuperäinen tavoite oli edetä rytmitanssista vapaatanssiosuudelle.

– Tähtäämme aina puhtaaseen suoritukseen ja nyt se ei ihan täyttynyt. Täytyy silti olla tyytyväinen tähän arvokisadebyyttiin, Turkkila kertoi Yle Urheilulle vapaatanssin jälkeen.

Vapaatanssi tuotti pisteet 101,16. Tulos on niin ikään kauden paras, vaikka aivan virheetön esitys ei ollutkaan. Tasapainon menetys alun twizzleissä jäi harmittamaan tanssipari Versluisia.

– Minulla tuli siinä virhettä, kun toinen jalka koski jäähän. Kaksi ensimmäistä kierrosta tuntuivat hyvältä, mutta sitten keskittyminen pääsi jotenkin herpaantumaan.

EM-voittoon luistelivat Ranskan Gabriella Papadakis ja Guillaume Cizeron pistein 217,98. Hopeaa sai venäläispari Alexandra StepanovaIvan Bukin (206,41) ja pronssia italialaispari Charlene GuignardMarco Fabbri (199,84).

Virheestä huolimatta tyytyväisiä

Nousujohteista kautta luistellut 24-vuotias pari on isoilla areenoilla seuraavaksi maaliskuussa Japanissa, kun vuorossa ovat MM-kisat. Suomalaisparin onnistunut ensiesiintyminen arvokisoissa antoi luottoa jatkoa ajattelen.

– Jäätanssissa harvoin ollaan näin korkealla heti ensikertalaisena. Täytyy olla tyytyväinen, että olemme näyttäneet osaamistamme korkealla tasolla, Turkkila totesi.

– Tämä luo meille hyvää pohjaa tulevaisuutta varten. Voimme olla tosi tyytyväisiä, Versluis säesti pariaan.

Lue myös:

"Hyvä, rauhallinen ja luottavainen olo" – suomalaisjäätanssipari luisteli kauden parhaansa EM-kisoissa, selostajakin liikuttui

Suomalaispari lähtee ensimmäisiin EM-kisoihinsa tavoittelemaan puhdasta suoritusta – "Keskittyminen pitää olla hetkessä ja antaa mennä"

Fanijoukon kannustus ja EM-pronssin tuoma tunnetila ajavat 19-vuotiasta Viveca Lindforsia eteenpäin – "Haluan olla kirkkaimmilla mitaleilla"

Lehtien palstoillakin revitelty kilpailutilanne tuo tulosta suomalaisessa taitoluistelussa – asetelma sisuunnutti Viveca Lindforsin kovaan suoritukseen ja kutkuttavat ajat ovat nyt käsillä

Tunteikas Viveca Lindfors nujersi selkäkivut ja loisti EM-mitalin arvoisesti: "Maailma vain kutistui siihen hetkeen" – katso palkintojenjako, jossa suomalaistähti sai pronssinsa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat