Suora

  • Uimahyppyjen MM, naisten 10 m:n alkukilpailu
  • Uimahyppyjen MM, naisten 10 m:n välierät

Kristiina Mäkelä puhkoi EM-hallirajan – "Siellä oli pilkahduksia pitkistä hypyistä"

Henri Väyrynen jäi sentin päähän EM-hallien miesten pituushypyn kisarajasta.

yleisurheilu
Kristiina Mäkelä EM-hallikisoissa maaliskuussa 2017.
Kristiina MäkeläAOP

Kristiina Mäkelä starttasi talven kilpailukauteen komeasti loikkaamalla 14,02 ja rikkomalla maaliskuisten Glasgow'n EM-hallikisojen tulosrajan 13,85.

Mäkelä voitti tuloksellaan Vaasassa BotniaJunior Gamesien kolmiloikkakilpailun. Reilu 14-metrinen on talven kotimainen kärkitulos. Se syntyi viimeisellä loikkakierroksella.

– Vielä ei ollut ihan terävin olo. Mutta oli ihan hyvä, että pystyin silti puristamaan tällaisen tuloksen, Mäkelä sanoi Suomen Urheiluliiton (SUL) tiedotteessa.

Mäkelä teki tarkkaa työtä muilla hypyillään. Kaksi seuraavaksi parasta loikkaa kantoivat molemmat 13,91.

– Siellä oli mukana pilkahduksia pitkistä hypyistä. Varsinkin toisessa 13,91 kantaneessa hypyssä oli hyvä kinkka ja väliloikka, mutta viimeinen loikka petti, Mäkelä kertaili.

Orimattilan Jymyä edustava kolmiloikkaaja on harjoitellut ennen hallikisoja vuoristoleirillä Espanjan Sierra Nevadassa. Hänen kilpailukautensa jatkuu helmikuussa Keski-Euroopassa.

Väyrysen tekniikka vaatii hiomista

Pituushyppääjä Henri Väyrynen ponnisti omaan halliennätykseensä 794 Oulun pm-halleissa. Tulos jäi vain senttimetrin päähän Glasgow'n EM-hallien tulosrajasta.

Yhdeksän sentin parannus halliennätykseen nosti Väyrysen talven kotimaiseksi kärjeksi ja Suomen kaikkien aikojen hallitilaston nelossijalle.

– Tehoja oli, mutta tekniikkaa ei. Juoksu on ollut syksyn teema. On koetettu hakea askelta paremmin lantion alle. Sitä kautta nopeus on parantunut ja pääsen nyt paremmin lankulle, Väyrynen analysoi SUL:n tiedotteessa.

Lue myös:

SULia ryöpyttänyt Kristiina Mäkelä haluaa valmennusjohtoon taitavan keskustelijan, Oskari Mörö selkeyttä leirityksiin – "Pitää ymmärtää, että olemme yhtä tiimiä"

Lähteet: SUL:n tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat