Suora

  • Digital Racing eSM 2020: finaali

Hurrikaani pettyi taas – VaLePalle kolmas peräkkäinen miesten lentopallocup

VaLePa on voittanut lentopallon miesten Suomen Cupin mestaruuden.

urheilu
Urpo Sivula VaLePa
Tomi Hänninen

VaLePa kukisti Turussa pelatussa loppuottelussa Hurrikaani-Loimaan erin 3-1 (27-25, 24-26, 25-20, 25-23).

Cupin ykköstila on sastamalalaiselle VaLePalle jo kolmas peräkkäin. VaLePa on hallinnut viime vuosina kotimaan kenttiä tiukalla otteella, sillä seura on juhlinut kahdella viime kaudella kultaa myös liigassa.

Viime vuonnakin cup-finaalin VaLePalle hävinnyt Hurrikaani ei ole sen sijaan voittanut seurahistoriansa aikana yhtään pystiä. Cup-finaalitappio oli sille kautta aikojen kolmas. Liigassa seura on kerännyt toistaiseksi viisi hopeaa.

– Hurrikaani antoi tiukan vastuksen. Jouduimme rutistamaan kaiken irti, mitä löytyi. Nyt voitto tuntui paremmalta. Viime vuonna finaali meni lätkytellen, VaLePan iskijätykki Urpo Sivula myönsi.

Sivula mätti finaaliin 17 pistettä. Yhden pallon enemmän hyökkäysvastuuta saanut ruotsalainen yleispelaaja Erik Sundberg kasasi kentän isoimman pistemäärän, 19. Hän myös vastaanotti mainiosti lähes 70 prosentin tarkkuudella.

- Emme luovuttaneet, vaikka Hurrikaani puski päälle ja meillä oli huonoja hetkiä. Pelasimme loppuun asti ja uskoimme itseemme. Se oli pelin ratkaisu, Sivula näki.

VaLePa pelaa jo ensi keskiviikkona kotonaan tärkeän CEV-cupin ottelun Tuomas Sammelvuon luotsaamaa ja Lauri Kermisen edustamaa venäläistä Kemerovoa vastaan.

– Pelejä on paljon, joten asiat pitää tehdä järkevästi, jotta kaikki jätkät saadaan fyysisesti kuntoon, Sivula niputti.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat