Hyppää sisältöön

Kontisen ja Peersin hieno taistelu ei riittänyt Australian avoimen finaalissa – kova ranskalaispari vei voiton

Henri Kontinen ja John Peers eivät olleet hävinneet ennen loppuottelua erääkään tämän vuoden Australian avoimissa.

Henri Kontinen (oikealla) ja John Peers (vasemmalla). Kuva: Getty Images

Henri Kontinen ja John Peers taipuivat Australian avoimen tennisturnauksen nelinpelin finaalissa. Kova ranskalaispari Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut pehmitti suomalais-australialaisen kaksikon luvuin 6–4, 7–6.

Lähes virheettömästi pelannut ranskalaispari voitti ensimmäisen erän yhden syötönmurron turvin. Herbertillä ja Mahutilla oli mahdollisuus murtaa Kontisen ja Peersin syöttö avauserässä seitsemän kertaa, joista he hyödynsivät yhden. Suomalais-australialaiselle parivaljakolla ei ollut avauserässä yhtään murtopalloa.

Toisessa erässä Kontinen ja Peers paransivat, mutta Herbert ja Mahut jatkoivat virheettömästi. Erässä ei nähty yhtään syötönmurtoa, vaikka Kontisella ja Peersillä oli neljä murtopalloa ja ranskalaisparilla kaksi. Toinen erä ratkesi vasta katkaisupelin jälkeen ranskalaisparille selvin luvuin 7–1.

Jännittävä loppuottelu kesti 98 minuuttia.

– Suuri kiitos kannustusjoukoille Suomessa. Siellä on aikainen aamu ja teillä ei ole ollut unirytmiä viimeiseen kahteen viikkoon – pahoittelut siitä. Kiitos kannustuksesta ja kaikista viesteistä, Kontinen summasi kenttähaastattelussa.

12:nneksi sijoitetut Kontinen ja Peers eivät olleet ennen finaalia hävinneet turnauksessa erääkään. Mestaruutta juhlinut ranskalaispari oli rankattu kauden ensimmäisessä Grand Slam -turnauksessa viidenneksi.

Herbertista ja Mahutista tuli kahdeksas nelinpelipari, joka on voittanut mestaruuden kaikissa neljässä grand slam -turnauksessa. Pari voitti Yhdysvaltain avoimet 2015, Wimbledonin 2016 ja Ranskan avoimet 2018.

Kontinen ja Peers voittivat Australian avoimet kaksi vuotta sitten. Se on Kontisen toistaiseksi ainoa Grand Slam -turnausvoitto miesten nelinpelissä. Viime vuonna Kontisen ja Peersin urakka päättyi Australian avoimissa jo toisella kierroksella.

Kontinen on ainoa suomalaisvoittaja aikuisten sarjoissa Grand Slam -tasolla.

Junioritasolla suomalaisista ovat Grand Slam -turnausvoittoa juhlineet Otto Virtanen Wimbledonin nelinpelissä 2018, Kontinen Ranskan avointen nelinpelissä 2008, Jarkko Nieminen US Openin kaksinpelissä 1999, Harri Heliövaara Australian avointen nelinpelissä 2007 ja Birgitta Lindström Wimbledonin kaksinpelissä 1966.

Lue myös: