Häikäisevältä Djokovicilta täydellinen tennisklinikka – finaaliin murskavoitoilla jyrännyt Nadal jäi totaalisesti jalkoihin

Novak Djokovic voitti Rafael Nadalin Australian avointen finaalissa 6–3, 6–2, 6–3. Australian avointen mestaruus on Djokovicille ennätyksellisesti seitsemäs.

tennis
Novak Djokovic.
Getty Images.

Novak Djokovic oli käsittämättömän kovalla pelipäällä sunnuntaina Australian avoimen tennisturnauksen loppuottelussa Melbournessa Rod Laver Arenalla. Maailmanlistan ykkönen voitti maailmanlistan kakkosen Rafael Nadalin 6–3, 6–2, 6–3.

Nadal oli edennyt finaaliin todella vakuuttavalla pelillä häviämättä erääkään. Djokovicin peli taas ei ollut yhtä hyvässä iskussa turnauksen alussa, mutta hän paransi tasoaan kaksiviikkoisen kuluessa. Finaalissa taso oli jo aivan hurja.

Djokovic aloitti ottelun kuin höyryjyrä. Hän teki pisteitä joka puolelta. Nadal oli hermostunut ja passiivinen ja menetti heti syöttönsä. Muutenkin espanjalainen sai tehdä paljon töitä omien syöttövuorojensa kanssa. Djokovic sen sijaan ei hävinnyt yhtään pistettä omissa syötöissään ennen kuin erän viimeisessä syöttövuorossaan yhden.

Ensimmäisen erän lopulla ja toisen alussa Nadal oli paremmin ottelussa mukana. Toisessakin erässä Djokovic kuitenkin mursi ensimmäisenä. Sen jälkeen hallinta siirtyi jälleen vahvasti serbille ottelun loppuun asti. Djokovic löi vahvasti ja terävästi molemmilta puolilta ja teki erittäin vähän virheitä.

Djokovic voitti Australian avoimet ennätyksellisen seitsemännen kerran. Keskinäisiä otteluita Nadalia vastaan Djokovic johtaa 28–25.

Djokovic on voittanut nyt kolme Grand Slam -turnausta peräkkäin. Kaikkiaan Grand Slam -turnausvoittoja Djokovicilla on 15. Kaikkien aikojen listalla edellä ovat vain Roger Federer (20) ja Nadal (17).

Djokovicin uusin hallintakausi alkoi loukkaantumisen ja sen jälkeisen vaikean vaiheen jälkeen viime kesänä. Hän olikin hyvin liikuttunut ottelun jälkeisessä puheessaan.

– Minulla oli iso loukkaantuminen ja leikkaus. On uskomatonta seistä täällä kolmen viimeisen Slamin voittajana. Olen sanaton, Djokovic totesi.

Lue myös:

Kontisen ja Peersin hieno taistelu ei riittänyt Australian avoimen finaalissa – kova ranskalaispari vei voiton

Kontinen ei surkutellut finaalitappiota – "Emme koskaan ole olleet huolissamme, että olisimme kadottaneet tasomme"

Kommentti: Kontinen ja Peers – tuhlaajapoikien paluu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat