Suora

  • Uimahyppyjen MM, naisten 10 m:n alkukilpailu
  • Uimahyppyjen MM, naisten 10 m:n välierät
  • Uimahyppyjen MM, joukkueiden loppukilpailu
  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 16.7.

"On kunnia saada joukkueeseen kaikkien aikojen eniten NHL-pelejä pelannut Kärppä-kasvatti"

Kärpät solmi 35-vuotiaan Jussi Jokisen kanssa sopimuksen loppukaudesta. Vastuuvalmentaja Mikko Manner oli innoissaan seuralegendan paluusta Kärppien pelinuttuun.

urheilu
Jussi Jokinen Kärppä-paidassa. Kuva vuodelta 2005
Jussi Jokinen Kärppä-paidassa. Kuva vuodelta 2005 AOP

Valmentaja Mikko Manner oli tohkeissaan seuralegendan saapumisesta Ouluun. Jussi Jokinen kuulemma auttaa pelkällä läsnäolollaan valmentajia tulemaan paremmiksi valmentajaksi ja parantaa samalla joukkueen yhteispeliä.

– On kunnia saada joukkueeseen kaikkien aikojen eniten NHL-pelejä pelannut Kärppä-kasvatti. Tietynlainen unelma päästä valmentamaan tällaista pelaajaa. Jussi tekee meistä pelkästään paremman joukkueen sillä, että hän näyttää suhtautumisensa päivittäiseen harjoitteluun ja niihin pieniin, kuuluisiin yksityiskohtiin sekä harjoituksissa että itse peleissä.

Kärpissä viimeksi NHL-työsulkukaudella 2012-13 pelannut Jokinen juhli oululaisseurassa Suomen mestaruutta vuosina 2004 ja 2005.

Manner arvostaa pelitaitojen lisäksi sitä, että Jussi Jokinen on hyvinkäyttäytyvä, urheiluun oikealla tavalla suhtautuva ammattilainen, joka tuo Kärppien jo ennestään kokeneeseen pukukoppiin oman lisämausteensa ja näkemyksen.

– Jussin pelikäsitys on hänen uransa ykkösjuttu ja se jos jokin on mahdollistanut upea kiekkouran. Hän pystyy liikuttamaan nopeasti kiekkoa ja olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Ja hän hallitsee jäällä ne pienet asiat, joilla esimerkiksi ylivoimasta saadaan lisätulosta tärkeissä kevään peleissä, kuvaa Manner Pekka Pietilän haastattelussa.

Kärpät johtaa kotimaan jääkiekkoliigaa tällä hetkellä peräti 17 pisteellä ennen Tapparaa ja TPS:aa. Manner joutuu seuraavaksi raivaamaan tilaa Kärppien hyvin toimineista hyökkäysviisikoita Jussi Jokiselle. Jotkut oululaispelaajat joutuvat sopeutumaan aiempaa pienempään rooliin.

– Joukkueemme on pelannut hyvin jo entuudestaan, ja minulle valmentajana haaste onkin siinä, että saan kaikki Kärppien pelaajat tuntemaan olonsa edelleen arvokkaiksi ja riittäviksi. Uskon, että joukkueessa on niin hienoja pelaajia, jotka ymmärtävät, että joskus on asioita, joihin ei aina voi itse vaikuttaa, toteaa Manner.

Kärppien hyökkäykseen kova vahvistus: Jussi Jokinen palaa kasvattajaseuraansa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat