Suora

  • Urheiluruutu

Menestys megatapahtuma X Gamesissa yllätti suomalaistähden: MM-kisoihin Rene Rinnekangas hakee vireen puuterilumelta – "Näissä on Amerikan meininkiä"

Monet lumilautailijat nostavat X Gamesit jopa olympialaisten yläpuolelle.

lumilautailu
Rene Rinnekangas
Getty Images

Lumilautailija Rene Rinnekankaalle pääsy mukaan kilpailemaan tarunhohtoisiin X Gameseihin oli unelmien täyttymys. Viikonlopusta tuli vielä ikimuistoisempi, kun Aspenin slopestyle-kilpailusta tarttui mukaan hopeamitali.

– Ei olisi kyllä parempaa voinut odottaa, olen ihan uskomattoman fiiliksissä, Rinnekangas tunnelmoi puhelimitse Yle Urheilulle.

Mitalin varmisti viimeisellä laskulla onnistunut uusi temppu, backside triplakorkki 1620. Rinnekangas onnistui tempussa myös perjantaina big airin finaalissa.

– Tein sen big airissa ensimmäistä kertaa elämässäni. Olin ihan älyttömän fiiliksissä, että sain tehtyä sen vielä slopestylessakin.

Nuorempana öisin X Gameseja katsomaan herännyt Rinnekangas, 19, yllättyi menestyksestään. Suomalaisten tietoisuuteen hän nousi viime vuonna Pyeongchangin olympialaisissa.

– Tämä oli oikeastaan ensimmäisiä isoja kisoja, missä olen podiumilla. Ei olisi kyllä yhtään voinut uskoa, että tällaista käy.

"Laskijat fiilistelevät X Gameseja"

Extremelajeihin keskittyvä X Games järjestetään vuosittain sekä kesä- että talvilajeissa. Tunnelma eroaa esimerkiksi maailmancupin osakilpailuista selvästi.

– Kyllä sen huomaa, että näissä kisoissa on erilainen meininki. Näissä on Amerikan meininkiä, Rinnekangas arvioi.

X Gamesit tarjoaa urheilijoille mahdollisuuden lisätä merkittävästi näkyvyyttä Yhdysvalloissa. Rinnekangas uskoo, että viikonlopun menestys saattaa avittaa sponsoripuolella.

– Nimeä ja julkisuutta tulee ilman muuta. Amerikassa on isoimmat markkinat ja nämä ovat lumilautailussa isoimmat kilpailut. Jotkut arvostavat näitä kisoja enemmän kuin olympialaisia.

Rinnekangas itse ei lähde laittamaan X Gameseja ja olympialaisia järjestykseen.

– En osaa kyllä vertailla. Toki olympialaiset ovat enemmän koko kansan juttu. Laskijat fiilistelevät X Gameseja paljon.

Lisäbuustia MM-kisoihin

Rinnekankaan kausi jatkuu jo ensi viikolla lumilautailun MM-kisoissa Utahin Park Cityssä. Onnistuminen X Gameseissa lisäsi itseluottamusta entisestään.

– En ole käynyt Park Cityssä aikaisemmin, mukava lähteä sinne. Tosi hyvä luotto omaan tekemiseen, tämmöinen antaa paljon lisäbuustia.

Rinnekankaasta huokuu rakkaus omaa lajia kohtaan. Siitä kertovat esimerkiksi MM-kisoja edeltävät suunnitelmat. Suomalainen aikoo nimittäin valmistautua kisoihin lumilautailemalla hieman erilaisissa merkeissä.

– Tarkoituksena olisi lähteä parin laskukaverin kanssa Utahiin laskemaan vähän puuterilunta, ehkä vähän kuvailemaan. Tuollaista erilaista lumilautailua tähän väliin ja sitten takaisin kisaamisen pariin!

Lue myös:

Rene Rinnekankaan nousu lumilautaeliittiin ei tullut päävalmentajalle yllätyksenä – huippulupaukselle menestys juuri X Gameseissa on erittäin tärkeää näkyvyyden ja tukijoiden kannalta

Lumilautailu on muuttunut dramaattisesti, mutta Enni Rukajärvi vain menestyy vuodesta toiseen – suomalainen on vallannut paikan maailman huipulta omalla tyylillään: "Hän ei lähde matkimaan"

Rinnekangas ja Rukajärvi laskivat mitaleille X Gamesissa – "Ei voisi paljon enempää kiero savolainen pyytää"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat