Markkanen pussitti seurahistoriaa – Chicago Bullsille silti nolo kotitappio NBA:ssa

Lauri Markkanen oli hyvässä kaukoheittovireessä koripallon NBA-sarjassa.

urheilu
Lauri Markkanen donkkaa.
Getty Images

Lauri Markkasesta tuli ensimmäinen Chicago Bullsin pelaaja, joka on tehnyt vähintään kolme onnistunutta kolmosheittoa seitsemässä perättäisessä ottelussa.

Sunnuntain myöhäisottelussa joukkueensa ykköstykki Markkanen upotti kaukoheitot hyvällä prosentilla (4/7). Seurahistoriallinen temppu oli laiha lohtu entiselle NBA-suurseuralle, joka taipui nolosti kotiyleisönsä edessä Cleveland Cavaliersille pistein 101-104 (53-51).

NBA:n heikoin joukkue Cleveland johti ottelua parhaimmillaan kahdeksalla pisteellä, kun peliaikaa oli jäljellä kahdeksan minuuttia. Chicago kiri kuitenkin rinnalle, mutta sössi lopulta omat tilanteensa.

Valmentaja Jim Boylen piirsi lopussa kaksi Chicagon viimeistä, ratkaisevaa heittopaikkaa pelintekijä Kris Dunnille ja Zach LaVinelle, mutta Bullsin kaksikko epäonnistui painetilanteessa. Markkanen, joka ei heittänyt kertaakaan viimeisen viiden peliminuutin aikana, puolusti ottelun jälkeen Dunnin ratkaisuyritystä, joka ei tuonut kaivattua koria.

– Yritän aina kentällä ollessani tehdä oikean, parhaimman ratkaisun. Kris teki hänelle ihan normaalin layup-heiton siinä tilanteessa. Tällä kertaa se ei vaan uponnut. Hän on hyvä pelaaja ja minä luotan häneen, puolusti Markkanen joukkueensa ykköspelintekijää, jolle sattui kaikkiaan heikko peli.

Markkanen sai jumbokamppailussa paljon vastuuta saldoten 39 minuutissa joukkueestaan eniten - 21 pistettä ja 15 levypalloa. Suomalaislaituri oli Chicagon paras plus/miinus -tilastossa (+10) ja ainoa Bullsin avauskokoonpanon pelaaja, jolle ei tullut yhtään pallonmenetystä.

Chicagon muita parhaita pistemiehiä olivat Zach Lavine (17/12), sentteri Robin Lopez (16/7) sekä avaukseen noussut Wayne Selden (15/6).

Cleveland oli hävinnyt kolme edellistä Chicago-ottelua tällä kaudella. Cavaliersin kauden 10. voiton takeena oli sen penkkimiehistö, joka toi vieraille kaivattua korintekovoimaa. Jordan Clarkson kokosi voittajille 22 minuutissa hyvät tehot 18/7/6.

Lue myös:

Näin Lauri Markkanen teki seurahistoriaa – suomalaistähti heitti upeita kolmosia

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat