Cardiff valmistautuu ensimmäiseen otteluunsa tragedian jälkeen – päävalmentaja kuvaa kulunutta viikkoa uransa vaikeimmaksi

Pienkoneen mukana Englannin kanaaliin kadonneen Emiliano Salan etsinnät jatkuvat yksityisten lahjoitusten turvin.

jalkapallo
Emiliano Sala tuulettaa
Emiliano Sala edusti Nantesia yli kolmen kauden ajan. AOP

Valioliigaseura Cardiff City pelaa tiistaina ensimmäisen jalkapallo-ottelunsa sen jälkeen, kun seuran ennätyshankinta Emiliano Sala katosi viikko sitten pienkoneen mukana Englannin kanaaliin. Cardiff matkaa tiistaina Lontooseen Arsenalin vieraaksi.

Cardiffin valmentaja Neil Warnock, 70, puhui maanantaina ensimmäistä kertaa median edessä onnettomuuden jälkeen.

Warnock kertoi keskustelleensa Salan kanssa säännöllisesti ennen kuin argentiinalainen allekirjoitti sopimuksen walesilaisseuran kanssa.

– Olen valmentanut 40 vuotta ja tämä on ollut urani raskain viikko. En saa tilannetta mielestäni. Nukkuminen on mahdotonta, Warnock sanoi.

– En usko, että olisimme voineet pelata lauantaina. Tänä aamuna ei ole mennyt kauheasti paremmin. Saa nähdä, mitä seuraavat 24 tuntia tuovat tullessaan.

Warnock paljasti saaneensa apua jalkapallovalmentajien liitolta. Valmentajan mukaan moni Cardiffin pelaaja on purkanut mieltään psykologille.

Myös Salan entisen seuran Nantesin valmentaja Vahid Halilhodzic myönsi viikon olleen raskas.

– Vaatii luonnetta selvitä tästä tammikuusta. Fanit odottavat meidän taistelevan ja voittavan. Tietysti siitä tulee tunteikasta. Meidän täytyy vain kanavoida tunteemme oikein ja keskittyä pelkästään urheilulliseen puoleen, Halilhodzic sanoi medialle maanantaina.

Nantes pelaa ensimmäisen ottelunsa onnettomuuden jälkeen keskiviikkona, kun Ranskan liigassa vastaan asettuu Saint-Etienne.

Etsinnät jatkuvat yksityisin varoin

Argentiinalaisjalkapalloilijan perhe ja ystävät lensivät maanantaina Englannin kanaalin lähettyville. Salan perheelle on kerätty verkossa yli 300 000 euroa, jotta etsinnät voisivat jatkua yksityisesti. Muun muassa argentiinalaiset jalkapallolegendat Lionel Messi ja Diego Maradona ovat vedonneet etsintöjen jatkamisen puolesta.

Virallisesti etsinnät päätettiin lopettaa torstaina. Sala oli viime viikon maanantaina matkalla entisen seuransa kotikaupungista Nantesista Cardiffiin, kun häntä kuljettanut pienkone katosi tutkasta Englannin kanaalin yllä.

Lue myös:

Etsinnät on lopetettu – pienkoneen mukana kadonnutta Emiliano Salaa ja lentäjää ei ole löydetty

Pienkoneen mukana kadonnut Emiliano Sala lähetti perheelleen viestin ennen katoamista: "Olen koneessa, joka näyttää kuin olisi hajoamispisteessä"

Kateissa olevan Salan entisen seuran kannattajat ovat osoittaneet huoltaan Nantesissa – torilla satoja ihmisiä soihtujen ja lippujen kanssa

Valioliiga-seuran uuden hankinnan pelätään kuolleen – meripelastusjohtaja antoi karun arvion, isä hämillään

Valioliigaseuran tuore miljoonavahvistus Englannin kanaalissa kadonneen lentokoneen kyydissä

Lähteet: AP, AFP, Reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat