Suora

  • Kalevan kisat
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Andy Murray kävi lonkkaleikkauksessa – "Minulla on nyt metallinen lonkka"

Andy Murrayn komea tennisura saattaa olla ohi.

tennis
Andy Murray
Andy MurrayAOP

Entinen tenniksen maailmanlistan ykkönen Andy Murray kävi lonkan pinnoiteleikkauksessa Lontoossa maanantaina.

– Minulla on nyt metallinen lonkka. On vähän pahoinpidelty olo, mutta toivottavasti lonkkakipuni loppuvat tähän, Murray sanoi Instagramissa.

Kolminkertainen grand slam -voittaja ja olympiakultamitalisti Murray on kärsinyt pitkään lonkkavaivoista. Hänen lonkkansa leikattiin vuosi sitten, mutta toipuminen ei sujunut odotetusti.

Lonkkakivut haittasivat pelaamista niin paljon, että Murray ilmoitti ennen Australian avoimia, että turnaus saattaisi jäädä hänen uransa viimeiseksi. Hän oli suunnitellut pelaavansa Wimbledoniin asti, mutta kivut olivat niin kovat, että uran päättyminen Australiaan oli vaihtoehto.

Murray kertoi kuitenkin jo silloin, että vaativampi pinnoiteleikkaus on yksi vaihtoehto. Lehdistötilaisuudessa ennen Australian avoimia hän sanoi, että sen operaation tarkoituksena ei olisi saada lonkkaa pelikuntoon, vaan ainoastaan parantaa elämänlaatua.

Murray hävisi Australian avointen avauskierroksella Roberto Bautista Agutille viidessä erässä. Ottelun jälkeisessä puheessaan hän kuitenkin totesi "tekevänsä kaikkensa, jotta olisi täällä myös ensi vuonna".

Nyt operaatio on tehty. Nähtäväksi jää, palaako Murray vielä pelikentille.

Lue myös:

Andy Murray kyynelehti vuolaasti lehdistötilaisuudessaan: "En tiedä, pystynkö pelaamaan kivun kanssa Wimbledoniin asti"

Australian avoimet saattaa jäädä lonkkavaivaisen Murrayn viimeiseksi turnaukseksi: "Kipua on liikaa, enkä halua jatkaa pelaamista sen kanssa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat