Suora

  • Urheiluruutu
  • Kampaajan kuolema
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: puolivälierä NOR - ENG
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Kommentti: Jussi Jokinen tuo Kärppiin karismaa, ammattimaista asennetta ja kevään edetessä myös tulosta

Jussi Jokisella on oma tärkeä arvonsa Kärppien mestaruusjahdissa, kirjoittaa Yle Urheilun Jussi Saarinen.

jääkiekko
Jussi Jokinen
AOP

OULU. Pitkän linjan NHL-veteraanin ja piinkovan kiekkoammattilaisen Jussi Jokisen paluu SM-liigaan on lähivuosien ehdottomasti kovimpiin kuuluva paluumuutto Suomen liigakaukaloihin. Jokisen comeback nostaa SM-liigan kiinnostusta ja julkisuusarvoa samalla tavoin kuin Tomi Kallion, Niko Kapasen tai vaikkapa Jarkko Immosen tulo liigaan 3-4 vuotta sitten.

Todella harvoin nähdään tilannetta, että 950 NHL-ottelua sekä monet arvokisat Leijonissa tahkonnut suomalaispelaaja päättää palata uransa loppupuolella vielä lähtöruutuun eli SM-liigaan. Moni suomalaispelaaja on 35-vuotiaana yleensä jo lopettanut, mutta Jussi Jokinen on toista maata.

Jokinen haluaa edelleen elää ja hengittää huippujääkiekkoa täysipainoisesti, jokismaisella kunnianhimolla kuten kaikki menneetkin vuodet.

Jokinen on aina ollut uskollinen vain Oulun Kärpille. Hän oli esimerkiksi ensimmäinen suomalaispelaaja, joka saapui ylipäänsä SM-liigaan kun NHL:n työsulku iski päälle syksyllä 2012. Jokiselle Kärpät oli tuolloinkin automaattinen seuravalinta, itsestäänselvyys.

Keväällä 36 vuotta täyttävä Jussi Jokinen haluaa maksaa Kärpille nyt uransa loppupuolella eräänlaista kunniavelkaa. On silti selvää, ettei Jokista ole hankittu Kärppiin miksikään ”pelaajareliikiksi” tai pukukopin ”tsempparihahmoksi”. Fakta on, että Jussi Jokinen itse haluaa tuoda kunnon pelillisen lisäarvon SM-liigan suurimmalle mestarisuosikille.

Hän on pelaaja, joka haluaa edelleen tehdä kunnianhimoisesti tulosta joukkueelleen.

Jokisen jalkanopeus tai luisteluräjähtävyys on tuskin SM-liigan eliittiä, mutta veteraanihyökkääjällä on silti oma tärkeä arvonsa Kärppien mestaruusjahdissa. Veteraanihyökkääjän taito edistää peliä hyökkäyssuuntaan oikeilla ratkaisuilla, tinkimättömyys puolustaa luotettavasti eri pelitilanteissa, ”silmä” lukea eri tilanteita ovat aina olleet tyypillistä Jussi Jokista. Toisin sanoen: Jokisella on aina ollut taito tehdä kaukalossa joukkueen kannalta suotuisia ratkaisuja eri pelitilanteissa.

Eikä pidä koskaan unohtaa Jokisen terävää ja tarkkaa rannelaukausta ylivoimatilanteessa miehen tutulta tontilta, oikeanpuoleisen B-pisteen läheisyydestä. On selvää, että Jokisen rannelaukaukselle on käyttöä Kärppien ylivoimapelissä.

Jussi Jokinen tuo myös valtavan määrän kokemuksen tuomaa karismaa Kärppien pukukoppiin. Joukkueen nuoremmille pelaajille Jokisen kokonaisvaltainen paneutuminen ja perusteellisen tarkka asenne huippujääkiekkoon 35-vuotiaanakin antavat nuorelle pelaajapolvelle kunnon esimerkin ammattimaisuudesta.

Jussi Jokinen on realisti. Hän tietää tismalleen, että huippuiskuun pääseminen pitkän pelaamattomuuden jälkeen vie taatusti aikaa, mutta Jokisen todellinen arvo mitataankin vasta keväällä.

Lue lisää:

Jussi Jokinen otti itse yhteyttä Kärppiin ja nyt on edessä ikimuistoinen paluuilta Oulussa: "Liekki, rakkaus ja intohimo on edelleen kova"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat