Suora

  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Dota 2: The International

Älkää unohtako Suomen toista tenniksen superlupausta – keuhkokuumeesta toipunut Ruusuvuori antoi vahvan näytön Talissa

Keuhkokuume on sotkenut Emil Ruusuvuoren kauden alkua.

tennis
Emil Ruusuvuori.
Lehtikuva

Suomen tennispiireissä on viime aikoina puhuttu paljon Otto Virtasen Orange Bowl -voitosta ja harjoittelusta Novak Djokovicin kanssa.

Virtanen esittikin hienoja otteita torstai-iltana Talissa maaottelussa Kroatiaa vastaan, vaikka kärsikin niukat tappiot sekä kaksin- että nelinpelissä. Suomen toinen superlupaus Emil Ruusuvuori sen sijaan on jäänyt hiukan varjoon viime kuukausina.

Siinä missä Virtanen voitti Orange Bowlin, Ruusuvuori oli ykkönen vuotta aiemmin toisessa isossa junioriturnauksessa ITF:n Junior Mastersissa. Nyt alkukautta on häirinnyt sairastelu. Ruusuvuorella oli loppuvuodesta keuhkokuume.

– Jälkitauteineen siinä meni 6–7 viikkoa. Nyt olen pari viikkoa pystynyt treenaamaan kunnolla, Ruusuvuori kertoi Yle Urheilulle.

Harjoitusmaaottelussa vielä vähän puolikuntoiselle Ruusuvuorelle räätälöitiin yhden erän ottelu, jossa hän voitti maailmanlistalla sijalla 230 olevan Viktor Galovicin komeasti 6–2.

– Se tuntui tosi hyvältä ja tästä on hyvä jatkaa. Lyöminen on hyvällä mallilla, mutta hengitys on vähän raskasta. Peli meni paremmin kuin odotin. Tietysti pystyin lataamaan kaiken yhteen erään, kun tiesin, että pelataan vain se. Hyvä tunnelma oli hallissa, Ruusuvuori kertoi ottelun jälkeen.

Ruusuvuoren kausi ammattilaiskentillä alkaa 10. helmikuuta Britanniassa ja siitä eteenpäin kalenterissa on tiiviisti turnauksia.

Lue myös:

Kroatia kellisti Suomen miehet tennismaaottelussa

Otto Virtanen sai lähituntumaa Djokovicin hurjaan lyöntivireeseen –"Vaikka löisi itse kuinka hyvän lyönnin, aina joutuu olemaan hereillä"

Ruusuvuorelle upea turnausvoitto – vastustajalle täystyrmäys avauserän jälkeen!

Tennislupaus Ruusuvuori voitti maailman kovimman junioriturnauksen!

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat