Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix special
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastuksen joukkuekilpailu
  • Rallin MM, Saksa, ennakko
  • Urheiluruutu
  • Kuka olisi uskonut
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix special

Simo Lipsanen ylitti EM-hallirajan – suomalaisen taakse jäi kaksi kolmiloikan maailmanmestaria

Kolmiloikkaaja Simo Lipsanen ylitti reilusti Glasgow'n EM-hallirajan perjantaina Ranskassa.

urheilu
Simo Lipsanen, Ruotsi-maaottelu 2016.
Tomi Hänninen

Terveenä alkukauden harjoitellut Simo Lipsanen avasi onnistuneesti yleisurheilukautensa Ranskassa, jossa suomalainen loikkatähti selvitti helposti EM-hallikisojen tulosrajan 16,50.

Voittotulos 16,78 oli liikaa muun muassa toiseksi loikkineelle, Portugalin Nelson Evoralle, joka joutui tyytymään lukemiin 16,61. Kisassa neljänneksi sijoittui Ranskan Teddy Tamgho tuloksella 16,45.

Evora, 34, on Pekingin olympiavoittaja vuodelta 2008, Osakan vuoden 2007 maailmanmestari sekä viime vuoden Euroopan mestari Berliinistä. Teddy Tamgho, 29, on puolestaan kolmiloikan maailmanmestari, Euroopan mestari ja sisäratojen maailmanennätysmies.

– Hyvä maku tästä kilpailusta jäi. Tunnelma oli hyvä, samoin rata. Aloitin yliastutulla, mutta toiseen hyppyyn sain hyvän vedon. Sen jälkeen läksin riskillä hakemaan kovaa tulosta, ja se vähän napsui yli. Siksi sarja ei ollut tasainen, Lipsanen kertoi SUL:n tiedotteessa.

– Tulos oli nyt siellä missä sen pitääkin olla. Tulin kisaan harjoitusten perusteella luottavaisena. Treeneissä on ollut hyviä viitteitä.

Lipsanen kausi jatkuu viikon päästä Lievnissä.

– Teknisesti hyppyä pitää yrittää vielä parantaa. Nyt tulin välillä lankulle pikkuisen liian pitkällä viimeisellä askeleella. Pitää jatkossa yrittää tulla siihen aggressiivisemmin.

Lappeenrantalaisen viime kausi meni hallissa hieman penkin alle, mutta vuonna 2017 Lipsanen ylsi Belgradin EM-karkeloissa seitsemänneksi.

Neziri kahdesti alle EM-hallirajan

Hyvässä talvikunnossa oleva Nooralotta Neziri aloitti Lipsasen tapaan kilpakautensa Val-de-Reuilissa Ranskassa. Neziri aitoi 60 metrin matkan niin alkuerissä kuin loppukilpailussa aikaan 8,14, jolla alittui EM-halliraja ja lohkesi samalla finaalijuoksun kakkostila USA:n Evonne Brittonin (7,96) jälkeen.

Naisten pika-aidoista lähtee EM-halleihin Suomelta näillä näkymin täysi edustus eli kolme urheilijaa. Reetta Hurske (8,04) ja Matilda Bogdanoff (8,13) olivat jo aiemmin alittaneet EM-rajan 8,20. 60 metrin aitojen SE-aika 7,97 on Nezirin nimissä.

Naisten korkeudessa Ella Junnila ei ollut parhaimmillaan, mutta tulos 180 riitti nelossijaan. Kreikan Tatiana Gousin ja Ukrainan Irina Herashtshenko ylittivät 192. Junnila oli aikaisemmin selvittänyt EM-hallirajan 190.

Junnila meni 175 toisellaan ja 180 kolmannellaan, mutta yritykset korkeudesta 183 eivät onnistuneet.

– Nyt ei ollut tatsia tekniikkaan. Vauhti vaihteli aika paljon. Valmentajan kanssa puhuttiin etukäteen, että kun tämä on talven ensimmäinen kilpailu Mondo-alustalla, näin voi käydä, Junnila sanoi.

Suomalaisista EM-hallirajan ovat selvittäneet myös seiväshyppääjä Wilma Murto (451) ja kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä (14.02).

Lue lisää:

Suomella lähes 20 vuoden mitaliton putki yleisurheilun EM-halleissa – "On ollut vähän kuiva kausi"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat