Hyppää sisältöön

Miksi suomalaislautailijat menestyvät? Peetu Piiroinen avaa syitä

Lumilautailussa on järjestetty MM-kilpailuja vuodesta 1996 lähtien. Suomalaislaskijat ovat olleet ensimmäisiä kisoja lukuun ottamatta palkintopallilla aina vähintään kerran.

Rene Rinnekangas. Kuva: AFP / Lehtikuva

Yle Urheilun asiantuntija Peetu Piiroinen tietää syyt siihen, miksi suomalaislaskijat menestyvät. Piiroisen mukaan suomalaiset ovat olleet lajissa kovia aivan alusta asti, joten esikuvia on riittänyt.

– Etenkin alkuaikoina Suomen mäet ovat olleet tosi hyviä laskijoiden kehittymiseen. Tunnin aikana ehtii saada paljon toistoja, koska mäet ovat pieniä, Piiroinen kertoi Urheilustudiossa.

– Jos verrataan vaikka Alppeihin, jossa joutuu ottamaan monta gondolia päästäkseen ylös ja mäet ovat pitkiä. Suomessa laskeminen on helppoa.

Piiroisen mukaan tämä suomalaisten “salainen ase” on huomattu muuallakin.

– Näin tällä viikolla yhden jenkkilaskijan Talmassa, joka on Suomessa kuvaamassa, niin hän sanoi, että nyt hän tietää, miksi me olemme niin hyviä, Piiroinen naurahti.

Tänä päivänä lumilautailukin on muuttunut lajina, eikä vanhoilla meriiteillä enää pärjätä. Piiroinen korostaa, että kaikki suorituspaikat ovat kasvaneet viime vuosina.

– Nyt ollaan ehkä vähän jääty jälkeen, Piiroinen arvioi.

Jatkuuko suomalaislaskijoiden MM-menestys myös tänä vuonna? Ainakin viime viikonlopun X-Gamesissa suomalaislaskijat juhlivat, kun Rene Rinnekangas otti hopeaa ja Enni Rukajärvi pronssia slopestylessä.

Yle seuraa lumilautailun MM-kilpailuja Yhdysvaltojen Park Citystä sekä TV2:ssa että Yle Areenassa.

Lue myös:

.
.