MM-valinnat eivät yllättäneet Jauhojärveä ja Lassilaa, mutta keskeneräisessä kunnossa olevat urheilijat suurin haaste – "Joukkueelle tulee ongelmaksi miesten yhdistelmäkilpailu"

Anita Korvan valinta myös aikuisten MM-joukkueeseen oli Yle Urheilun asiantuntijoiden mielestä oikea valinta.

Anssi Pentsinen valittiin MM-joukkueeseen. Hän on yksi ehdokas yhdistelmäkilpailuun. Kuva: AOP

Hiihtoliitto on valinnut ensimmäiset hiihtäjät vajaan kolmen viikon päästä alkaviin Seefeldin MM-kisoihin. 15 urheilijan lista ei tarjonnut Yle Urheilun asiantuntijoiden Kalle Lassilan ja Sami Jauhojärven mukaan yllätyksiä.

– Ei mitään yllättävää, odotettuja nimiä. Kun katsoo kauden tuloksia, niin näiden perusteellahan nämä valinnat on tehty, Jauhojärvi totesi.

Hiihtäjien määrä MM-kisoihin on noin 18–20 urheilijaa ja seuraava valintapäivä on Salpausselän kisojen jälkeen.

– Siinä on vielä miehissä pari paikkaa sprinttiin. Kuitenkin kansainvälinen kärki meillä on sen verran kapea hiihtäjien määrässä, että he ovat näihin kisavalintoihin aika selkeitä valintoja, Lassila totesi ja sanoi, että hiihtäjien aikainen valinta on vain hyvä asia.

– Se auttaa urheilijoiden valmistautumista kohti päätapahtumaa. Saa ihan oikeasti siirtää ajatukset sinne ja valmistatumiseen. Ennen kuin ne viimeiset valinnat on ilmoitettu, niin siinä on aina pieni epävarmuus olemassa useallakin urheilijalla.

Sekä Lassila että Jauhojärvi olivat tyytyväisiä siihen, että nuorten MM-kisoissa kolme pronssia napannut Anita Korva valittiin myös aikuisten MM-joukkueeseen. Näin Korvalla on nyt mahdollisuus “haistella aikuisten arvokisatunnelmaa”.

Vaikka Korva hiihti perjantaina 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisassa SM-pronssille, uskoo Jauhojärvi, että Korva hiihtää pikemminkin vapaan hiihtotavan sprintin kuin tämän normaalimatkan.

– Siellä on kaikilla hiihtäjillä omat päämatkat, joihin panostetaan. Perinteisen kilpailuun tulee vähän jopa tunkua, Lassila sanoi.

– Suomen joukkueelle tulee ongelmaksi miesten yhdistelmäkilpailu, sillä siihen ei välttämättä ole täyttä neljää hiihtäjää. Lari Lehtonen ei pysty perinteistä hiihtämään, Ristomatti Hakola ja Iivo Niskanen keskittyvät seuraavana päivänä hiihdettävään pariviestiin, Jauhojärvi muistutti.

Lassilan mielestä lauantaina ilmoitetut valinnat olivat selkeät ja perustellut, mutta haasteita riittää miesten yhdistelmäkisan lisäksi muuallakin.

– Suurin haaste on siinä, että siellä on hyvin paljon urheilijoita, jotka ovat keskeneräisessä kunnossa. Se työ on vielä vaiheessa suhteessa heidän omiin tavoitteisiinsa ja niihin kykyihin, mitä heillä on.

Lue myös: