Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastuksen joukkuekilpailu

Suomalaiset mukana hurjassa yhdeksän kisaajan voittotaistossa! Herola ja Hirvonen tekivät kauden parhaat suorituksensa

Suomen yhdistetyn urheilijat ovat palanneet kärkitaistoihin. Katso kisan huima loppuratkaisu kuvaa klikkaamalla!

yhdistetty hiihto
Ilkka Herola.

Ilkka Herola ja Eero Hirvonen osoittivat nousukuntoaan Klingenthalin maailmancupin kisassa. Herola oli yhdeksän miehen jännittävässä loppukamppailussa neljäs. Se oli Herolan kauden paras sijoitus.

Hirvonen oli seitsemäs.

Herola lähti 10 kilometrin hiihtokisaan 14. sijalta reilut puolitoista minuuttia kärjen takana. Hirvonen oli mäen jälkeen 19. sijalla ja Herolaa kymmenen sekuntia perässä.

Viimeiselle kahden kilometrin lenkille lähdettäessä suomalaiset olivat kuitenkin onnistuneet hiipimään kärkitaistoon. He olivat mukana tiiviissä yhdeksän kisaajan joukossa, joka kilpaili voitosta. Vielä 800 metriä ennen maalia Hirvonen ja Herola pysyivät mukana kärkitaistossa. Mutta pian sen jälkeen osa huippunimistä repäisi. Hirvonen putosi joukosta.

Herola tuli kuitenkin tyylikkäästi maaliin neljäntenä. Kisan voitti Norjan Jarl Magnus Riiberennen samalla ajalla maaliin tullutta Saksan Vinzenz Geigeriä. Kolmannen sijan otti Johannes Rydzek. Lopulta Herolan eroksi kärkeen jäi vain 2,4 sekuntia. Hirvonen tuli maaliin 10,9 sekuntia kärkeä perässä.

Alakuloisesti sujuneen kauden paras suomalaissijoitus oli ennen päivän kisaa Herolan seitsemäs Val di Fiemmestä. Eli nyt suomalaiset näyttivät potentiaaliaan sen jälkeen, kun jättivät viime viikonlopun kisat Trondheimissa väliin. Suomalaisilla on ollut erityisesti ongelmia mäkihyppypuolella, mutta nyt Saksassa suomalaisilta on nähty parempaa.

Kisan muista suomalaisista Arttu Mäkiaho oli 14:s ja Leevi Mutru 18:s.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Päivitetty kello 18.34. Virallisissa tuloksissa Riiber nostettiin Geigerin edelle voittoon.

Lue lisää:

Yhdistetyn joukkue yrittää vimmaisesti oikaista sakannutta ilmalentoaan – syksyllä tahti oli liian tiukka ja nyt Janne Ahonenkin kantaa kortensa kekoon

Menestystä piti tulla, mutta odotukset vaihtuivat epäuskoon – yhdistetyn mäessä menee niin heikosti, että valmentajakin nauraa: "Näyttää siltä, ettei kukaan heistä ole koskaan käynytkään hyppyrimäessä"

Huippulupauksena maailmalle lähtenyt suomalaisnuori huomasi tuijottavansa yksin hotellihuoneen seinää – Ilkka Herola luuli olevansa särkymätön, vaikka olisi tarvinnut ammattiapua

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat