Suora

  • Lumilautailun MC: Seiser Alm, slopestyle
  • Miesten normaalimatka, Pokljuka
  • Rallin MM, Monte Carlo, kisaennakko
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Monte Carlo, EK 1 - live
  • Urheiluruutu

Suomalaisen hiihtokansan suosikiksi noussut Anita Korva ei uskonut, että hiihtäisi tällä kaudella näin kovaa – "Olin jo myymässä maajoukkuekamppeitani"

Anita Korva jättää sunnuntain SM-sprintin väliin ja keskittyy ensi viikon Salpausselän kisoihin. Vaikean alkukauden jälkeen kova hiihtovauhti on yllättänyt nuoren lupauksen.

hiihto
Anita Korva.
Anita Korva.Lehtikuva

Anita Korva oli vielä syksyllä skeptinen siitä, että tästä kaudesta tulisi hänelle minkäänlaista menestysvuotta. Hyvän harjoittelukesän jälkeen hän sairastui ja sitkeät flunssat sekä mononukleoosi pitivät hänet poissa kilpailuista pitkään. Mutta kun Korva vihdoin pääsi ennen vuodenvaihdetta jälleen kilpaladuille, oli hänen vauhtinsa hyvää.

Lahdessa käydyissä nuorten MM-hiihdoissa Korva oli jo elementissään ja otti sieltä peräti kolme MM-pronssia. Tuolloin alkoivat myös kiihkeät puheet siitä, että hänet pitäisi nostaa Seefeldin MM-joukkueeseenkin.

Lauantaina hiihtokansa sai haluamansa uutisen, kun Anita Korvan nimi löytyi Seefeldiin valittujen joukosta. Hän kertoi, ettei saanut maajoukkueen valmennusjohdolta muuta viestiä MM-valinnastaan kuin lopullisen valinnan. Päämatkansa Korva saa kuitenkin tietää hyvissä ajoin, jotta pystyy valmistautumaan siihen.

– Tosi kivalta tuntuu, totta kai. En olisi kyllä itsekään uskonut syksyllä. Olin jo myymässä maajoukkuekamppeitani, että en näitä tarvitse, Korva nauroi Yle Urheilun haastattelussa.

– En olisi ikinä uskonut, että hiihtäisin näin kovaa, mutta aivan huippua!

Perjantaina Korva saavutti uransa ensimmäisen henkilökohtaisen aikuisten SM-mitalinsa, kun hän oli 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisassa kolmas. Lauantaina hän pystyi viestin ankkuriosuudella ottamaan kärkikaksikon kiinni ja tuomaan kovalla loppuvauhdillaan Kainuun Hiihtoseuran voittajana maaliin.

Onnistumiset ja menestys ovat kasvattaneet 19-vuotiaan hiihtäjälupauksen itseluottamusta.

– Kyllä nyt riittää itseluottamusta, kun tiedän, että olen hyvässä kunnossa. Ei sillä tavalla ole paineita mistään, hän myönsi.

Anne Kyllönen (vas.), Heini Hokkanen ja Anita Korva.
Anne Kyllönen (vas.), Heini Hokkanen ja Anita Korva.Lehtikuva

Korva olisi ollut todennäköisesti kova tekijä myös sunnuntain vapaan hiihtotavan sprintissä, mutta tuon kisan hän jättää väliin. Korva keskusteli osallistumisestaan valmentajansa Esko Paavolan kanssa ja Paavola oli toivonut, ettei Korva väsyttäisi itseään yhtään enempää. Ensi viikonloppuna Korva kuitenkin hiihtää Salpausselän kisoissa.

– Valmentajan kanssa katsoimme, että minulla on tullut niin paljon kisoja. Olen hyvässä kunnossa, niin silloin aika helposti tulee väsymystäkin. Otan varman päälle, enkä starttaa huomenna, niin jaksan hiihtää vielä Lahdessa ja loppu… no, Seefeldissä ja muissa kisoissa, Korva hymyili.

Korvan viime viikon ovat olleet melkoista hulinaa ja nuori hiihtäjä on nopeasti noussut suomalaisen hiihtokansan puheenaiheeksi. Vaikka Korva ei välttämättä uskaltanut odottaa itseltään suurtamenestystä aikuisten kisoissa, on hänen valmentajansa luottanut koko ajan menestykseen.

– Kyllä Esko tietää, että minulla on mahdollisuutta sellaiseen. Ehkä yllätyksenä on kuitenkin tullut, että vielä Lahden jälkeenkin nousi tähän tällainen kuntohuippu, Korva myönsi.

Lue myös:

Kainuun Hiihtoseuran mestariksi ankkuroinut Korva yllättyi itsekin omasta vauhdistaan – "Vähän meinasi loppusuoralla tuntua"

Nuorten MM-hiihtojen sankari Anita Korva Seefeldin MM-joukkueeseen – katso kaikki valitut urheilijat

Jo nuorten MM-kisoissa loppuvauhdillaan ihastuttanut Anita Korva jatkoi pronssiputkeaan ja käänsi puolen sekunnin eroja voitokseen – "Muut hyytyivät enemmän"

Nuorten MM-mitalisti Korva olisi iloinen kutsusta Seefeldiin, muttei ota siitä paineita – Heikkinen toivoo Imatran SM-hiihdoista positiivisia askelia

MM-tuplamitalisti Anita Korva käänsi alkukauden ankeudet voitoiksi – pian odottaa asepalvelus, vaikka nyt vain harjoittelu kiinnostaa: "Valmentajalta lähti tämä idea" Nuorten MM-pronssimitalisti Korva haaveilee näyttöpaikoista myös maailmancup-kiertueella: "Jollakin radalla voisi riittääkin"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat