Reetta Hurske hätyytteli Nezirin SE-aikaa alkuerissä

Reetta Hurske juoksi Saksan Karlsruhessa neljänneksi 60 metrin aitojen finaalissa.

Reetta Hurske Kuva: Markku Rantala / Yle

Reetta Hurske teki finaalissa ajan 8,06, mutta pinkaisi alkuerissä kahden sadasosan päähän Nooralotta Nezirin SE-ajasta ennätyksellään 7,99.

– Finaali lähti liikkeelle ja kulki hyvin, mutta kun viimeisellä aidalla huomasin, että voisin voittaa, jalka ei noussut tarpeeksi ja meinasin ottaa lipat. Hyvä aika sieltä silti tuli, Hurske hymyili.

– Nyt tietää ainakin, että pystyy juoksemaan Euroopan kärjen kanssa. Alkueräjuoksu meni rennosti, ja se on ehkä se tärkein asia, että olen oppinut vetelemään rennommin ja nauttimaan tästä kilpailemisesta, Hurske sanoi.

Karlsruhen finaalin voitti Hollannin Nadine Visser ajalla 7,97. Saksan Cindy Roleder oli toinen ajalla 7,98 ja Puolan Karolina Koleczek kolmas ajalla 8,05.

Tampereen Pyrintöä edustava Hurske, 23, on ollut hallikaudella loistovedossa. Hänen ennätyksensä 60 metrin aidoissa ennen kuluvaa talvena oli 8,12. Ennen Karlsruhen juoksua hän pudotti sen Turussa lukemiin 8,04.

– Treenillisesti näihin aikoihin vaikuttaa se, että olen päässyt tekemään enemmän voimaharjoittelua ja pysynyt terveenä, mutta sanon edelleen, että rentouden löytäminen on se avainsana, Hurske totesi.

Lue lisää: