Hyppää sisältöön

Elias Syrjä jäi karsintaan big air -hypyissä – MM-kulta Sveitsiin

Elias Syrjä kilpaili ensimmäisenä suomalaisena freestylehiihdon MM-kisoissa.

Sveitsiläinen Fabian Bösch juhli MM-kultaa. Kuva: Lehtikuva

Elias Syrjä karsiutui big air -hyppyjen finaalista freestylehiihdon MM-kilpailuissa Yhdysvaltojen Park Cityssä. 20-vuotias Syrjä avasi Suomen freeski-joukkueen MM-rupeaman sunnuntain vastaisena yönä Suomen aikaa.

Syrjän ensimmäisen kierroksen hyppy jäi hieman vajaaksi, mutta toisella kierroksella hän sai vauhtia ja onnistui paremmin. Pisteet 86,00 eivät kuitenkaan riittäneet illan finaaliin.

– Ekalla kierroksella oli vähän vauhtiongelmia, eikä hyppy lähtenyt. Toisella kierroksella sain tehtyä juuri sen mitä halusinkin. Hauskaa oli ja se on pääasia, Syrjä kommentoi Ski Sport Finlandin tiedotteessa.

– Olin kuullut tästä hyppyristä kauheita huhupuheita, ettei tähän tahdo saada vauhtia. Eilen kun pääsin treeneissä tutustumaan hyppyriin niin tajusinkin, että huhupuheet olivat turhia, hän kertoi.

Big airin maailmanmestaruuden otti Sveitsin Fabian Bösch, hopeaa nappasi Ruotsin Henrik Harlaut ja kolmanneksi nousi Kanadan Alexander Beaulieu-Marchand.

Suomalaisten osalta MM-kilpailut jatkuvat ensi viikolla slopestylella. Kisaan starttaavat Elias Syrjä, Aleksi Patja, Eetu Rintamaa, Joona Kangas ja Anni Kärävä.

Lue lisää:

.
.