Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Lentopallon EM: Ranska - Serbia

Huimaa draamaa! Herola nousi tyylikkäästi toiseksi – maailmancupin ykkönen voitti kovan loppusuorakamppailun: "Ilkka ei päästänyt helpolla"

Suomalaiset kirivät sunnuntainakin voittotaistoon Klingenthalissa. Ilkka Herola otti uransa parhaan suorituksen.

yhdistetty hiihto
Jännittävä huipennus! Ilkka Herola kiri uransa parhaaseen sijoitukseen
Jännittävä huipennus! Ilkka Herola kiri uransa parhaaseen sijoitukseen

Ilkka Herola nousi uransa parhaaseen yhdistetyn maailmancupin sijoitukseen sunnuntaina. Herola oli Klingenthalissa tiukassa kilpailussa toinen. Kahdeksan sataa metriä ennen 10 kilometrin hiihtokisan maalia Herola repäisi johtoon, mutta loppusuorakamppailussa Norjan Jarl Magnus Riiber vei voiton 0,5 sekunilla. Riiber johtaa maailmancupin kokonaiskilpailua.

Palkintokorokesija oli Herolalle uran kolmas henkilökohtaisissa kisoissa. Hän oli ollut joka kerta kolmas, mutta nyt tuli siis yksi askel ylemässä.

Eero Hirvonen nousi myös viidenneksi. Hän jäi Riiberistä 8,3 sekuntia.

Herola kiri kärkinimet kiinni kolmen kierroksen jälkeen. Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä myös Hirvonen oli noussut kahdeksan hiihtäjän voittotaistoon.

Kisaan lähdettiin perjantain varakilpailun tuloksilla, koska kisapaikkakuntaa vaivasi aiemmin kova lumimyräkkä. Herola pääsi ladulle kelvollisista asemista, sillä hän starttasi hiihtokisaan 10. sijalta ja vain 54 sekuntia kärjestä. Hirvosella oli kirittävää reilut 20 sekuntia enemmän kuin Herolalla. ** **

– Oli vaikeat olosuhteet runsaan lumen takia. Tänään oli täysin erilainen kisa kuin eilen. Oli taktista. Meillä oli silti hyvä vauhti. Ilkka ja (neljänneksi sijoittunut) Vinzenz Geiger eivät päästäneet liian helpolla. Yritin saada taaempaa kovempaa vauhtia. Olin aika hyvä taktiikassa tänään, samalla maailmancupin kokonaiskisan voiton varmistanut Riiber sanoi kisajärjestäjien haastattelussa.

Katso video kuvaa klikkaamalla.

Myös Arttu Mäkiaho nappasi mukavasti maailmancupin pisteitä sijoittumalla 16:nneksi. Sen sijaan Leevi Mutrun kisa meni penkin alle, kun hän kaatui kaksi kertaa ja vieläpä samassa mäessä. Mutru pääsi kuitenkin viimeisenä miehenä pisteille, kun hän sijoittui 30:nneksi.

Mutrulla on ollut tällä kaudella vaikeuksia aiemminkin hiihto-osuudella. Marraskuun lopussa hän kolaroi Lillehammerin osakilpailussa kämppäkaverinsa Wille Karhumaan kanssa ja hänen suksensa meni poikki rytäkässä.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue lisää:

Suomalaistähti on nieleskellyt tuskaa pitkään – nyt Ilkka Herola ylsi uransa parhaaseen rajussa säässä ja naureskeli juhlista äänikirjan parissa: ”Vaikka tipaton tammikuu on jo vaihtunut”

"Täydet mahdollisuudet MM-mitaliin" – Asiantuntija ylistää suomalaisen yhdistetyn täyskäännöstä muutamassa viikossa ja muistutti kriitikoita toisella faktalla

Huippulupauksena maailmalle lähtenyt suomalaisnuori huomasi tuijottavansa yksin hotellihuoneen seinää – Ilkka Herola luuli olevansa särkymätön, vaikka olisi tarvinnut ammattiapua

Yhdistetyn mäkikilpailu peruttiin, varakisa käyttöön – suomalaisista parhaissa asemissa Herola

Suomalaiset iskivät pöytäkirjaan hurjan tuloksen – tapahtuiko yhdistetyssä käänne parempaan? Ilkka Herola antoi paljonpuhuvan kommentin

Yhdistetyn joukkue yrittää vimmaisesti oikaista sakannutta ilmalentoaan – syksyllä tahti oli liian tiukka ja nyt Janne Ahonenkin kantaa kortensa kekoon

Suomalaisten vähättelevä suhtautuminen mäkiosuuteen kostautuu nyt karmivalla tavalla – yhdistetyssä kriisi päällä: "Ongelmat ovat fyysisiä ja sitä kautta se muodostuu henkiseksi ongelmaksi"

Yhdistetyn maajoukkueen ala-arvoiset suoritukset pakottivat kovaan ratkaisuun – päävalmentaja Kukkosen toivo alkaa hiipua: "Yritämme pelastaa, mitä pelastettavissa vielä on"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat