Suora

  • DreamHack Open Fall 2020

Lentomäessä nähtiin hurja tilanne, mutta tshekkihyppääjä nousi kaatumisen jälkeen naureskellen ylös – "Jos olisi heittäytynyt tuolla voimalla jäiseen kumpuun, olisi voinut käydä huonosti"

Tshekkihyppääjä Tomas Vancuran kaatuminen pelästytti mäkikatsojat pahasti.

mäkihyppy
Tomas Vancura säikäytti lentomäessä hurjalla kaatumisella – nousi naureskellen ylös
Tomas Vancura säikäytti lentomäessä hurjalla kaatumisella – nousi naureskellen ylös

Oberstdorfin lentomäen kilpailussa nähtiin pelottava tilanne, kun 22-vuotias Tomas Vancura kaatui hyppynsä rajusti.

Vancuran hyppy lähti kaatumaan kyljelleen heti ponnistuksen jälkeen. Vasen suksi karkasi tshekin alta liikaa vasemmalle, ja Vancura yritti korjata asentoaan. Tämä ei kuitenkaan onnistunut, ja nuorukainen putosi kumpuun.

Putoamisen jälkeen Vancura liukui koko lentomäen rinteen alas hurjan näköisesti. Pystyyn hän nousi kuitenkin naureskellen.

Mäkikisa oli jouduttu keskeyttämään vain viiden hyppääjän jälkeen, sillä Oberstdorfissa pyrytti sakeasti lunta. Vancura oli hyppyvuorossa yhdeksäs.

Tauko ja lumisade olivat lopulta Vancuran onni.

– Pehmeä, uusi lumi pelasti paljon. Vancura pääsi rauhassa liukumaan rinteen alas. Onneksi ei käynyt kuinkaan ja homma jatkuu, Yle Urheilun asiantuntija Jari Mantila kommentoi suorassa TV-lähetyksessä.

– Jos lumipöpperöä on oikein paljon, ei se ole turvallista hyppäämisen kannalta. Tässä kohtaa se kuitenkin pelasti paljon. Jos Vancura olisi heittäytynyt tuolla voimalla jäiseen kumpuun, olisi voinut käydä huonosti, Mantila jatkoi.

Jo hurjimman lumisateen aikana Mantila ounasteli, että kaatumisia voitaisiin nähdä.

– Mäki on sellaisessa paikassa, että ilmalennon ajan puut ovat suojana sivuilla, eikä kamalasti pääse tuulemaan. Katsomon kautta solaan tulee tuulta, 215 metrin kohdalla oli neljän metrin vastatuulia. Voi olla, että jotkut hyppääjät pääsevät siitä kelistä vielä nauttimaan. Keli vain on pöpperöinen, joten pitää tulla varovasti alas, ettei käy huonosti ja lennä nenälleen pitkissä hypyissä.

Puolan Kamil Stoch voitti kisan. Stoch oli avauskierroksen jälkeen viidentenä, mutta venytti toisen kierroksen toiseksi pisimmän siivun 227,5 metriä.

Venäjän Jevgeni Klimov oli toinen ja Puolan Dawid Kubacki kolmas.

Piotr Zyla täydensi puolalaismenestyksen neljännellä sijallaan. Avauskierroksen jälkeen johtanut Japanin Ryoyu Kobayashi romahti lopputuloksissa yhdeksänneksi.

Suomen Antti Aalto esitti toisella kierroksella kelpo nousun, kun hän hyppäsi 205 metriä ja nousi 30. sijalta 20:nneksi. Eetu Nousiainen säilytti 27. sijansa, kun hän hyppäsi toisellaan 188 metriä.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Päivitetty kello 19.56. Lisätty lopputulokset.

Lue myös:

Katso suorana: Yhdistetyssä suomalaisjännitystä, lentomäen hurjapäät Oberstdorfissa

Aalto taas tuloslistan hännillä Oberstdorfin lentomäessä: "Itseluottamus ja perustaso ei näytä riittävän"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat