Suora

  • Urheiluruutu

Suomalaisurheilijalla oli surkuhupaisa päivä yhdistetyn maailmancupissa: Kaksi ikävää kaatumista, taustajoukot sekoilivat, side, sauva ja suksi rikki: ”Moni olisi varmasti keskeyttänyt”

Leevi Mutru taisteli vaikeuksista huolimatta itselleen yhden maailmancupin pisteen. Katso Mutrun kaatumiset kuvaa klikkaamalla.

yhdistetty hiihto
Leevi Mutru mukelsi kahdesti samassa mäessä
Leevi Mutru mukelsi kahdesti samassa mäessä

Yhdistetyn maailmancupissa sunnuntaina Leevi Mutru koki kovia Klingenthalissa. Mutru otti lopulta yhden pisteen 30. sijalla, mutta sitä ennen ehti tapahtua kaikkea.

Tv-kuvissa näkyi kaksi kaatumista, mutta Mutru avasi surkuhupaisaa päiväänsä tarkemmin Hiihtoliiton äänitteellä.

Ensimmäinen kaatuminen tapahtui toisella kierroksella.

– Kaaduin jyrkässä laskussa. Sauva meni poikki. Side vääntyi todella pahasti taaksepäin, Mutru kertoi.

Silloin taustajoukoilla oli myös kohtalokkaita viestintäongelmia.

– Piti sauva vaihtaa ja laittaa sidettä kohdilleen. Jossain vaiheessa tuli kommenttia valmentajien omaan radioon, että tarvitsen uuden suksen. Yritin kyllä sanoa, että tarvitsen uuden sauvan. Varasauvan lenkki oli todella huono. Sillä oli todella huono hiihtää, Mutru totesi.

Viimeistä edellisellä kierroksella Mutru kaatoi samassa paikassa kuin ensimmäiselläkin kerralla.

– Kerkesin kolmannen kierroksen hiihtää, mutta neljännellä kierroksella vedin taas jo aika koomiset pannut. Sitten meni suksi poikki. Jouduin toteamaan valmentajille, että nyt minä tarvitsen oikeasti suksen päästäkseni maaliin, Mutru totesi ja kertoi sisustaan.

– Varmasti moni olisi keskeyttänyt siinä kohtaa, kun piti tulla pelkästään tasatyönnöillä ja yhdellä suksella. Toinen suksi lerpatti kärjestä. Sillä ei pystynyt hiihtämään oikeastaan ollenkaan.

Viimeisellä kierroksella Mutru pystyi hiihtämään ehjästi saatuaan uuden suksen.

– Hiihtoon oli tänään todella vaikea keskittyä, mutta olipahan melkoinen kilpailu. Oli aika koomista ja työvoitto, että sain yhden maailmancupin pisteen. Kannatti hiihtää loppuun saakka. Jäi aikamoinen tarina kerrottavaksi, Mutru kertroi.

Kuten koko yhdistetyn joukkueelle, niin myös Mutrulle Klingenthalin viikonloppu oli kuitenkin osoitus paremmasta. Mutru oli lauantaina 18:s.

Seuraavaksi odottaa ensi viikonloppuna Lahden maailmancup ennen kolmen viikon päästä häämöttäviä MM-kisoja Seefeldissä.

– Eilen sain hyvin luottamusta hiihdosta. Suksi loisti ihan hyvin. Fyysisen kunnon pitäisi olla kohtuullisen hyvin ajoitettu Seefeldiä kohti. Luottamus on sitä kautta. Hyppäämisen kanssa mennään pienin askelin eteenpäin. Uskoisin, että se kääntyy omaksi voitoksi työn kautta, Mutru päätti.

Lue lisää:

Suomalaistähti on nieleskellyt tuskaa pitkään – nyt Ilkka Herola ylsi uransa parhaaseen rajussa säässä ja naureskeli juhlista äänikirjan parissa: ”Vaikka tipaton tammikuu on jo vaihtunut”

"Täydet mahdollisuudet MM-mitaliin" – Asiantuntija ylistää suomalaisen yhdistetyn täyskäännöstä muutamassa viikossa ja muistutti kriitikoita toisella faktalla

Huimaa draamaa! Herola nousi tyylikkäästi toiseksi – maailmancupin ykkönen voitti kovan loppusuorakamppailun: "Ilkka ei päästänyt helpolla"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat