Suora

  • Uimahyppyjen MM, naisten 3 m:n välierät
  • Uimahyppyjen MM, miesten 3 m:n loppukilpailu
  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 18.7.

Purjehduksen nuorten maailmanmestarilta hurja loppurypistys - Oskari Muhonen puolusti mitalilähdön johtoasemaansa timanttisesti

Oskari Muhonen järjesti mukavan kirivaihteen purjehduksen Finnjolla-luokan Miamin maailmancupin mitalilähdössä. Päätöslähdön voitto nosti suomalaislahjakkuuden komeasti kakkoseksi.

urheilu
Oskari Muhonen
Oskari Muhonen Jukka Saarikorpi/SPV

Oskari Muhonen muistutti, että tärkeintä Miamin maailmancupissa oli pystyä tasaiseen sarjaan. Pitkän, raskaan kisarupeaman aikana toinen tärkeä seikka on aina, että pystyy pitämään pään kasassa viimeisen lähdön maaliin saakka.

– Viikko on ollut täällä vaikea vaihtelevien tuulien suhteen. On ollut kevyttä tuulta, sitten myös muutama lähtö kovemmassa tuulessa. Alkuviikko ei ollut minulle niin hyvä, mutta silti minulle ei tullut oikeastaan huonoja sijoituksia. Toisaalta en ollut kertaakaan kolmen joukossa ennen sunnuntain päätöslähtöä.

Mitalilähdön voitto oli melkoinen yllätysveto 21-vuotiaalta suomalaislupaukselta, koska hän ei ole välttämättä aina kunnostautunut näin kevyissä tuulissa. Mukana oli Finnjolla-luokan maailman parhaimmisto yhtä, kahta brittipurjehtijaa lukuun ottamatta.

– Rata-alueella oli tänään aika vaikea keli. Veneestä tullut iso aalto vaikutti tässä viimeisessä lähdössä jonkin verran. Sain hyvän lähdön ja minulla oli hyvä vauhti heti alkuun. Suhteellisen helposti pääsin kiertämään ykkösmerkin ensimmäisenä ja sen jälkeen piti sitten vain puolustaa paikkaani. Siinä onnistuin mielestäni hyvin, iloitsi Muhonen.

Ihan joka purjehduksen mitalilähdössä ei ole mahdollista kivuta edes päätösstartin voitolla yhteistulosten kuutossijalta lopulta jopa toiseksi.

– Minulla oli onneksi tiukat pisteet koossa ennen mitalilähtöä, sillä kolmostilaan oli matkaa vain kolme pistettä, Muhonen korosti.

8-vuotiaasta asti purjehdusta harrastanut espoolainen pitää kurinalaisuuttaan ehkä tärkeimpänä ominaisuutena matkalla Finnjolla-luokan maailmanhuipuksi. Hän on alle 23-vuotiaiden maailmanmestari vuodelta 2017.

– Olen jaksanut paiskia niitä perushommia aina hyvin. Ehkä niitä lahjoja on sitten myös. Sisäistän ainakin asiat aika hyvin ja opin nopeasti uusia juttuja, arvioi Muhonen.

Suomalaisen seuraava isompi etappi matkalla kohti Tokiota on toukokuussa käytävä Finnjolla-luokan EM-mittelö, joissa on jaossa maapaikkoja vuoden 2020 olympialaisiin.

– Siellä on vain neljä paikkaa jaossa ja kuitenkin mukana paljon hyviä maita. Se (maapaikka) vaatii kovia treenejä alle ja siellä paikanpäällä onnistumista omissa, tärkeissä asioissa, korostaa Muhonen, joka kuuluu jo entuudestaan Olympiakomitean tukemiin urheilijalupauksiin.

Upea purjehdusyllätys! Nuori suomalaislupaus voitti maailmancupissa mitalilähdön ja nousi hopealle

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat