Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheilua Yle Puheessa: Siim Liivik

Nollapelin torjunut Tuukka Rask nousi yksin Bostonin voittotilaston kärkeen

Kotkaniemen tasoitus pohjusti Montrealin voiton.

NHL
Tuukka Rask
Tuukka Rask.AOP

Jääkiekon NHL:ssä Bostonin suomalaismaalivahti Tuukka Rask pohjusti joukkueensa 1–0-voiton hallitsevasta mestarista Washingtonista. Rask torjui 24 laukausta.

Raskille voitto on NHL-uran 253:s. Koko NHL-uransa Bostonia edustanut savonlinnalainen nousi yksin Bostonin maalivahtien kaikkien aikojen voittotilaston kärkeen ohi Tiny Thompsonin.

– Nautin siitä tietysti, mutta ei se muuta mitään. Nimeni on historiankirjoissa, siinäpä se. Joku päivä joku toinen rikkoo sen. Toivottavasti otan vielä pari voittoa ennen sitä, Rask kommentoi Bruinsin Twitter-tilillä.

Suomalaisvahti iloitsi siitä, että onnistui torjumaan Washington-tähti Aleksandr Ovetshkinin maalintekoyrityksen. Yksikin piste olisi nostanut Ovetshkinin Sergei Fedorovin ohi kaikkien aikojen venäläiseksi pistemieheksi NHL:ssä, mutta nyt hän joutuu odottamaan sitä ainakin seuraavaan otteluun.

– Olen niin iloinen, ettei hän tehnyt sitä minua vastaan. En tiennyt sitä (että hän haki ennätystä), jos olisin tiennyt, se olisi ollut takaraivossani, Rask sanoi.

Rask sai kehuja Bostonin päävalmentajalta Bruce Cassidyltä.

– Hänellä oli homma hallussa koko illan. Puolustimme aika hyvin hänen edessään, ja silloin kun emme tehneet niin, hän kannatteli meitä. Olen iloinen hänen puolestaan, ja uskon että kaverit pukukopissa ovat myös.

Raskille, 31, nollapeli oli uran 43:s. Hän on yhden nollapelin päässä Miikka Kiprusoffista. Suomalaisten nollapelitilaston piikkipaikkaa pitää Nashvillen Pekka Rinne 54 takaiskuttomalla ottelullaan.

Kotkaniemi ohitti Koskisen

Jesperi Kotkaniemi teki Montrealille kullanarvoisen maalin Edmontonia vastaan. Vierasjoukkue Edmonton johti ottelua vielä kolmannen erän puolivälissä, mutta suomalaistulokkaan 3–3-tasoitus venytti ottelun jatkoajalle, jossa Montreal nappasi lopulta voiton.

Kotkaniemi sai irtokiekon haltuunsa maalin kulmalla ja vippasi rystyltä ohi Edmonton-vahti Mikko Koskisen ajassa 53.35. Katso Kotkaniemen maali oheisesta tweetistä.

Maali oli toisessa perättäisessä ottelussa osuneelle Kotkaniemelle kauden kahdeksas.

Ottelun ratkaisumaali oli Jonathan Drouinin käsialaa. Kanadalainen viiletti hyökkäysalueelle kiekon kanssa oikeata laitaa, leikkasi vasemmalle ja upotti rannelaukauksen Koskisen taakse, kun jatkoaikaa oli takana 58 sekuntia.

Koskinen torjui 23/27 kertaa.

Tappio oli Edmontonille viides perättäinen. Montreal on puolestaan ollut viime aikoina hyvässä iskussa, ja voitto pitää itälohkon neloseksi nousseen Canadiensin tiukasti kiinni pudotuspelipaikassa.

Carolina hävisi suomalaismaaleista huolimatta

Suomalaisonnistumisia on totuttu näkemään lähes aina, kun Carolina pelaa, eikä joukkueen tehokaksikko Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho pettänyt nytkään. Ahon ja Teräväisen maalit eivät kuitenkaan riittäneet Carolinalle, joka taipui kotonaan 3–4-tappioon länsilohkoa johtavalle Calgarylle.

Sekä Teräväinen että Aho kirjauttivat tehot 1+1. Avausmaali syntyi ajassa 4.03, kun Aho nappasi haltuunsa Calgaryn harhasyötön syvällä hyökkäysalueella. Kiekko päätyi nopean syöttökuvion myötä Aholta Micheal Ferlandin kautta Teräväiselle, joka iski kauden 12. osumansa maalin kulmalta.

Aho pääsi itse maalin makuun ottelun viimeisellä minuutilla, jolloin kahden maalin tappiolla ollut Carolina haki kavennusta ilman maalivahtia. Aho lämäsi 3–4-kavennuksen suoraan Ferlandin syötöstä, mutta sen lähemmäs kotijoukkue ei enää päässyt.

Katso Teäväisen ja Ahon maalit oheiselta videolta. (Kuvalähde: Viasat)

Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho tuulettavat maalia.

Aho on kerännyt tällä kaudella tehot 24+36=60 ja on NHL:n pistepörssissä sijalla 15.

Calgary on voittanut nyt yhdeksän edellisistä 11 ottelustaan. Carolina on itälohkossa kymmenentenä, kolmen pisteen päässä pudotuspeliviivasta.

Lue myös:

Columbus syöksyy, Korpisalo hörppi – "Maalit omiin eivät olisi voineet tulla pahempiin paikkoihin!" Montrealin suomalaisketju vauhdissa – Jesperi Kotkaniemi osui heti avauserässä ja pääsi ottelun tähdistöön

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat