Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix

Pelicans solmi viisi merkittävää jatkosopimusta, joukossa joukkueen kapteeni

Viisikosta jokainen pelaa parhaillaan uransa parasta kautta.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Hannes Björninen
Hannes Björninen.Tomi Hänninen

Jääkiekon SM-liigan Pelicans on solminut jatkosopimukset puolustaja Miihkali Tepon sekä hyökkääjien Taavi Vartiaisen, Aleksi Mustosen, Artturi Toivolan ja kapteeni Hannes Björnisen kanssa.

Viisikosta jokainen pelaa parhaillaan uransa parasta kautta. Hyökkääjänelikko on jo rikkonut aiemmat SM-liigan yhden kauden piste-ennätyksensä ja puolustaja Teppo on puolestaan lunastanut itselleen selkeästi aiempaa isomman roolin ja kuulunut koko kauden lahtelaisten avainpuolustajiin.

Maajoukkuedebyyttinsä tällä viikolla tekevän Pelicans-kapteeni Björnisen sopimus kattaa seuraavat kaksi kautta. Teppo, Vartiainen, Mustonen ja Toivola kirjoittivat puolestaan kaikki vuoden jatkosopimukset.

Björninen, 23, on pelannut tällä kaudella 47 ottelua tehoin 11+14.

– Björninen sai ison vastuun, kun rintaan lätkäistiin kauden alla C-kirjain, mutta mies on vastannut huutoon yli odotusten ja kuluva kausi on ollut toistaiseksi erinomainen. Björninen on erittäin tärkeä kulmapalanen meidän joukkueessa nyt ja tulevaisuudessa, lahtelaisjoukkueen urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen kommentoi tiedotteessa.

Vartiainen, 24, on tällä kaudella summannut tehot 8+8.

– Vartiainen on loistava roolipelaaja, jollaisen jokainen joukkue haluaa riveihinsä. Mies tekee kaikkensa joukkueen eteen ja pystyy sytyttämään oman ryhmän sekä yleisön kovilla taklauksillaan. Ei ota taka-askeleita ja on tällä kaudella näyttänyt myös kiekollisen pelin kehittyneet isoin harppauksin, Laukkanen kuvaili.

Mustonen, 23, on Björnisen ja Vartiaisen tavoin jo rikkonut yhden kauden piste-ennätyksensä 29 (8+21), mikä oikeuttaa Pelicansin sisäisen pistepörssin neljänteen sijaan.

– Mustonen on pystynyt tekemään tasaista tulosta useamman kauden, mutta nyt on nähty selkeä nousu seuraavalle tasolle, mistä osoituksena myös maajoukkuekutsu. Huippua ei kuitenkaan ole saavutettu, vaan potentiaalia on vielä nähtyäkin parempaan, Laukkanen arvioi.

Toivola, 20, on vakiinnuttanut tällä kaudella paikkansa Pelicansin liigamiehistön pelaavassa kokoonpanossa tehoin 5+3.

– Toivola on nuori hyökkääjä, joka tekee paljon pieniä asioita oikein kentällä. Kokonaisvaltaisesti jo nyt hyvällä tasolla, mutta tulevaisuudessa mieheltä on lupa odottaa vielä paljon enemmän.

Teppo, 26, saapui Lahteen täksi kaudeksi Helsingin IFK:sta. Hänen ensimmäinen maali Pelicans-paidassa syntyi viime viikolla. Kokonaisuutena Teppo on saalistanut 7 (1+6) tehopistettä.

– Teppo on hyvä peruspuolustaja, joka on myös pukukopissa johtaja-ainesta. Hän on kova taistelija ja huippupersoona.

Lue myös:

Kärpät murskasi Sportin - paluumuuttaja Jussi Jokinen nakutti 0+3

Perjantain ottelussa jäälle pikkutakin, pyyhkeitä ja juomapulloja heittänyt Ville Nieminen välttyi lisärangaistuksilta

Lähteet: Pelicansin tiedot

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat