Naisleijonien luotsi Pasi Mustonen: "Meillä on pieni toivomus, että Räisänen ehtii kuntoutua MM-kisoihin"

Naisten päävalmentaja Mustonen on valmis laittamaan kentälle tyttöleijonien nuoria lahjakkuuksia Venäjän EHT-turnauksessa.

Meeri Räisäsen loukkaantuminen varjostaa Naisleijonien Venäjän-turnausta. Kuva: Pasi Mennander/Suomen Jääkiekkoliitto

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue valmistautuu tällä viikolla pelattavaan Venäjän turnaukseen. Päävalmentaja Pasi Mustosen odotukset ovat korkealla, kun Suomi kohtaa lohkossaan Saksan ja Tshekin.

– Tavoite on, että pelataan aktiivista liikkuvaa kiekkoa. Tulee sellainen olo, että hei, me lennetään jo nyt, Mustonen sanoo.

Mustonen näkee Venäjän turnauksen hyvänä valmistavana koitoksena ennen huhtikuussa Espoossa pelattavia MM-kotikisoja. Kun urheilijat pelaavat eri puolilla maailmaa, on joillain varaa pitää lomaa, kun toisilla taas on tiukka finaalirupeama juuri ennen MM-kisoja

– Jokaisen yksilön kohdalla suunnitellaan, miten energiaa voidaan matkalla kerätä, Mustonen toteaa.

Alle 18-vuotiaiden MM-pronssia voittaneista tyttöleijonista Mustonen aikoo nostaa 1-3 urheilijaa naisten MM-joukkueeseen. Mustosen mukaan valintaperusteet alle 18-vuotiaiden valitsemiseksi ovat täysin tasavertaiset.

Moni on lähellä paikkaa Naisleijonien kokoonpanossa Espoossa. Venäjälle nuoria lahjakkuuksia lähtee useampi.

– Viesti on, että kaasu pohjaan, äläkä mieti, vaan anna palaa, Mustonen ohjeistaa nuorimpia pelaajiaan.

Nuoria lupauksia on käytettävissä, ja myös konkareiden kannalta tilanne on pääosin hyvä. Turnaukseen lähtöä varjostaa kuitenkin maalivahti Meeri Räisäsen loukkaantuminen ja Venäjän-matkalta poisjäänti. Naisten NHL-liigassa Connecticut Whalesissa pelaava Räisänen loukkaantui pari viikkoa sitten Yhdysvalloissa.

– Meillä on pieni toivomus ja haave, että hän pystyy kuntoutua MM-kisoihin mennessä. On mahdollista, että hän pelaa kisoissa, Mustonen huokaisee.

Naisleijonien maalivahdeiksi Venäjälle lähtevät kokenut maajoukkuevahti Noora Räty ja Kärppien Johanna Oksman, joka kutsuttiin maajoukkueeseen Räisäsen tilalle. Viimeiset maalivahtivalinnat MM-kisoihin tehdään Räisäsen kuntoutuksen etenemistä seuraten.

Lue myös: