Suora

  • Urheiluruutu

Frölunda rohmusi taas yhden CHL-pokaalin lisää

Jääkiekon CHL-finaali pelattiin tiistaina Göteborgissa. Frölunda Indians otti kolmannen CHL:n mestaruutensa kaatamalla saksalaisen Münchenin maalein 3-1 (1-0, 2-0, 0-1).

urheilu
 Samuel Fagemo
Samuel Fagemo, Frölunda EPA

Ottelun avausmaali syntyi ensimmäisen erän puolivälissä. Münchenin Mark Voakes istui kahden minuutin jäähyä ja Frölunda käytti ylivoiman hyväkseen. Ajassa 10:32 Samuel Fagemo vei Indiansin 1-0-johtoon Chay Genowayn ja Max Fribergin hoidellessa tarjoilun.

Müncheniläiset joutuivat alivoimalle myös toisen erän alussa, kun Mads Christensen passitettiin kahden minuutin mittaiselle pakkohuilille. Frölundan ylivoima oli tehokasta ja ajassa 24:16 Ryan Lasch sivalsi Indiansin 2-0-osuman Joel Lundqvistin ja Simon Hjalmarssonin esityöstä.

München ei kyennyt karsimaan jäähyjä ja toisen erän puolivälin jälkeen se joutui jälleen pelaamaan alivoimaa Yannic Seidenbergin joutuessa istunnolle. Frölunda jatkoi tappavan tehokasta ylivoimapeliään ja ajassa 34:27 Ponthus Westerholm iski Indiansin 3-0-johtoon. Syöttöpisteet osumaan kirjasivat tililleen jälleen Hjalmarsson ja Lundqvist.

Kolmannen erän puolivälissä München sai aikaan kavennusosuman ylivoimamaalilla ja ajassa 51:29 taululla komeilivat lukemat 3-1. Yasin Ehliz toimitti kiekon Frölundan maaliin ja esityön osumaan tekivät Seidenberg ja Mark Voakes. Müncheniläisten hakivat lopussa vimmatusti maalia, mutta summerin soidessa taululla komeilivat Frölundan 3-1-voittolukemat.

Frölunda on CHL:n menestynein seura, ja ykköstila on sille kolmas. Edelliset mestaruutensa se nappasi vuosina 2016 ja 2017. Frölundan riveissä pelasi suomalaishyökkääjä Joel Mustonen. Suomalaisjoukkueista pisimmälle tämän kauden CHL:ssä pääsi Oulun Kärpät, joka eteni puolivälieriin.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat