Suora

  • Digital Racing eSM 2020 -karsintasarja, 5. osakilpailu
  • "Uskalla olla oma itsesi!" - lukihäiriö ja ADHD eivät ole estäneet Ronja Savolaista matkalla olympia- ja MM-menestykseen
  • Urheiluruutu

Lumilautailun MM-kisojen big air peruttiin kokonaan sankan lumisateen vuoksi – "Meidän on täytynyt tehdä yksi vaikeimmista päätöksistä"

Aiemmin ilmoitettiin, että lumilautailun MM-kisojen big air -kilpailu siirtyy sään takia. Nyt laji on kuitenkin jouduttu perumaan kokonaan.

lumilautailun MM-kisat
Park City
Tiistaina lumilautailun paripujottelukilpailu käytiin Park Cityssä sankassa lumisateessa.AOP

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS tiedotti (siirryt toiseen palveluun), että lumilautailun MM-kilpailuiden big air -kilpailut on jouduttu perumaan kokonaan.

Park Cityssä Yhdysvalloissa on satanut sankasti lunta ja lämpötila on laskenut nopeasti. Tiistaina kilpailua ensin siirrettiin, mutta myöhemmin jouduttiin tekemään päätös kilpailun perumisesta. Perumisen syinä olivat urheilijoiden turvallisuus ja aikataulujen sujuvuus.

– Meidän on täytynyt tehdä yksi vaikeimmista päätöksistä ja perua MM-kisojen yksi tärkeimmistä kilpailuista. Selvitimme kaikki mahdollisuudet, mutta teimme päätöksen urheilijoiden turvallisuuden takia, joka on aina ensisijainen asia, kertoi kisojen järjestelykomitean puheenjohtaja Clum Clark.

Lumilautamaajoukkueen päävalmentaja Antti Koskinen arvioi tiistai-iltana, että lunta oli tullut vuorokauden aikana yli 25 senttiä. Big airista odotettiin suomalaismenestystä, kun mukana olisivat olleet Enni Rukäjärvi, Roope Tonteri, Rene Rinnekangas, Kalle Järvilehto ja Aleksi Nevakivi.

Lue myös:

Rukajärvi ei ota stressiä MM-kisojen sääoikuista – "Onneksi pääsee edes metsään pöllyttämään lunta, sielu lepää"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat