1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. jalkapallo

Erikoinen tilanne: PK-35 Vantaa pelaa ensi kaudella Naisten Ykköstä ja Mestarien liigaa – KuPS sai liigapaikan

PK-35 Vantaan valitus liigalisenssimenettelystä on parasta aikaa käsittelyssä Urheilun oikeusturvalautakunnassa.

Kuva: AOP

Kuopion Palloseura nousee jalkapallon Naisten Liigaan täydennysmenettelyn myötä. Palloliiton liittohallitus päätti asiasta maanantaina.

KuPS saa paikan hallitsevalta mestarilta PK-35 Vantaalta, joka ei täyttänyt lisenssivaatimuksia ja jäi siksi ilman liigapaikkaa.

Liittohallitus päätti samalla, että PK-35 Vantaa pelaa ensi kaudella Naisten Ykkösessä. Sarjatasosta riippumatta PK-35 Vantaa voi osallistua Naisten Mestarien liigan karsintaan.

Palloliitto tiedotti PK-35 Vantaan liigalisenssin hylkäämisestä tammikuun 17. päivä. Syynä hylkäämiseen olivat muun muassa maksamattomat palkkiot ja myöhästyneet asiakirjat.

PK-35 Vantaa on tehnyt valituksen lisenssimenettelystä Urheilun oikeusturvalautakuntaan määräajan puitteissa.

Ensimmäisenä täydennysmenettelyssä ollut Pallokerho-35 (Helsinki) ei hakenut liigapaikkaa, vaan jatkaa Naisten Ykkösessä.

Lue myös:

Hylätyn lisenssipäätöksen saanut naisten liigan hallitseva mestari jätti valituksen Urheilun oikeusturvalautakuntaan

Palkkioita maksamatta ja asiakirjat myöhässä – hallitsevan mestarin lisenssin hylkääminen ei ollut silti helppoa: "Liian moni kriteereistämme rikkoutui"

Naisten jalkapallomestari PK-35 Vantaa ei saanut liigalisenssiä

Kuopiolaisen naisjalkapallon liigataru ei ehkä sittenkään katkea – KuPSille aukesi pieni takaportti, kun mestari ei täyttänytkään ehtoja