Suora

  • Urheiluruutu

Hurja pakkanen siirtää maailmancupin kisoja – Ampumahiihtäjät ottivat kaiken irti purevasta pakkasesta

Miesten normaalimatkan kisa esitetään torstaina suorana Areenassa kello 21.20 ja viivästettynä lähetyksenä TV2:ssa kello 22.20. Lähetys jatkuu naisten kisan suoralla lähetyksellä kello 23.50.

ampumahiihto
Kaisa Mäkäräinen
Kaisa MäkäräinenAOP/imago sport

Ampumahiihdon maailmancupin on tarkoitus jatkua torstaina Kanadassa Canmoressa. Hurjat pakkaslukemat ovat tuoneet muutoksia suunnitelmiin. Sään vuoksi miesten ja naisten normaalimatkojen starttiaikaa on siirretty myöhemmäksi.

Miesten normaalimatkalle lähdetään torstaina kello 21.20 Suomen aikaa. Naiset ovat vuorossa miesten jälkeen kello 23.55.

Aamu- ja iltapäivälle paikallista aikaa suunnitellut kilpailut piti siirtää, sillä pakkanen on kuluvan viikon aikana noussut öisin ja aamuisin jopa 30 pakkasasteeseen. Pakkasen vuoksi alun perin miesten 20 ja naisten 15 kilometrin mittaisia normaalimatkoja on lyhennetty. Miehet hiihtävät torstaina 15 ja naiset 12,5 kilometriä.

Aivan viimeisimpien ennusteiden mukaan ainoastaan lauantaina elohopea vierähtäisi yli Kansainvälisen hiihtoliiton määrittelemän 20 asteen pakkasrajan, mutta muina päivinä kisa-aikaan pakkanen pysyisi sallituissa rajoissa.

Leppoisaksi säätä ei silti voi kuvailla. Napakan tuulen vihmoessa pakkasen purevuus on reilusti pakkasasteita rankempaa. Suomen ykköstykki Kaisa Mäkäräinen ei tunnetusti viihdy kovissa pakkasissa.

Miesten normaalimatkan kisa esitetään torstaina suorana Areenassa kello 21.20 ja viivästettynä lähetyksenä TV2:ssa kello 22.20. Lähetys jatkuu naisten kisan suoralla lähetyksellä kello 23.50.

Lisätty kello 19.00 tieto normaalikilpailun kisamatkojen lyhentämisestä.

Lue myös:

Kaisa Mäkäräinen palasi kärkitaistoihin, mutta muiden kehittyminen on laittanut suomalaiskonkarin pahaan paikkaan: ”Ei vain riitä”

Kaisa Mäkäräisen perintö näkyy menestyksenä – asiantuntijakin hehkuttaa todella harvinaista mitalia: ”En edes muista, milloin viimeksi”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat