Suora

  • PUBG Global Summit: Lontoo, pudotuspelit
  • Futsal-liiga, Miesten 2. loppuottelu Leijona Futsal - KaDy

Suomi kohtaa Itävallan Davis Cupissa syyskuussa – nähdäänkö top10-pelaaja Suomessa?

Suomi kohtaa syksyllä Itävallan Davis Cupissa. Itävallan ykköspelaaja on maailmanlistalla kahdeksantena oleva Dominic Thiem.

tennis
Dominic Thiem
Dominic Thiem.EPA

Suomi kohtaa tenniksen Davis Cupin Eurooppa/Afrikan I-ryhmässä Itävallan kotikentällään syyskuussa. Davis Cupin I-ryhmän arvontatilaisuus järjestettiin Lontoossa keskiviikkona.

Viime vuonna Suomen joukkue onnistui voittamaan II-ryhmän, mikä mahdollisti nousun I-ryhmään. Joukkueen muodostivat Henri Kontinen (nelinpelin ATP-18), Harri Heliövaara (kaksinpelin ATP-375 ja nelinpelin ATP-181), Emil Ruusuvuori (kaksinpelin ATP-405), Patrik Niklas-Salminen (kaksinpelin ATP-591 ) ja Otto Virtanen (ITF World Ranking 560) sekä kapteeni Jarkko Nieminen.

Kapteeni Nieminen on innoissaan tulevasta haasteesta.

– Todella hienoa lajin kannalta, että päästään pelaamaan kotiyleisön edessä. Viime vuonna pärjäsimme hienosti vieraskentillä, mutta nyt on erittäin upeaa päästä kotiyleisön eteen.

Itävallan ehdoton ykköspelaaja on Dominic Thiem (kaksinpelin ATP-ranking 8). Thiem pelasi viime vuonna Davis Cupia kahdessa Itävallan ottelussa, joten on hyvin mahdollista, että hänet nähdään myös Suomessa.

Joukkueesta löytyvät myös maailman ehdottomaan nelinpelieliittiin kuuluvat Oliver Marach (nelinpelin ATP-8) ja Alexander Peya (nelinpelin ATP-17).

Joukkueessa ovat viime vuonna pelanneet myös Dennis Novak (kaksinpelin ATP-155), Sebastian Ofner (kaksinpelin ATP-175), Jurij Rodionov (kaksinpelin ATP-196), Jürgen Melzer (kaksinpelin ATP-292), Gerald Melzer (kaksinpelin ATP-256) ja Philip Oswald (nelinpelin ATP-72).

Itävallan maailmanlistan sijoitus on 16. ja Suomi on 38.

– Kova joukkue on kyseessä. Ei helpoin arpa, mutta kaikki ovat tässä vaiheessa kovia – olemme valmiita ja ehdottomasti lähdemme taistelemaan voitosta, päätti Nieminen.

Suomen ja Itävallan kohtaaminen pelataan Suomessa joko 13–14.9. tai 14.–15.9. Tarkempi peliaika ja -paikka selviää kevään aikana. Otteluparin voittaja pääsee maailmanlohkon karsintaan 2020.

Lähteet: Suomen Tennisliitto

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat