Suora

  • Käsipallon Champions League: Cocks - HC Eurofarm Rabotnik
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Yllättävä käänne: Kataja voi päästä sittenkin jatkoon eurokentillä

Koripallon Mestarien liigasta ei ole tarpeeksi halukkaita FIBA Europe Cupin pudotuspeleihin, joten Katajalla riittää panosta illan ottelussa Joensuussa.

koripallo
Juha Sten
Katajan päävalmentaja Juha Sten.Vesa Moilanen/Lehtikuva

Joensuun Kataja Basket voi päästä sittenkin jatkoon FIBA Europe Cupin pudotuspeleihin. Vielä viime viikolla näytti siltä, että Katajan jatkomahdollisuudet tyrehtyivät murskatappioon tanskalaiselle Bakken Bearsille.

FIBA Europe Cupia pidetään Euroopan neljänneksi kovimpana seurajoukkuekilpailuna. Sen yläpuolella on myös FIBA:n ylläpitämä Mestarien liiga. Tällä viikolla kansainvälisestä koripalloliitosta tulikin uutta tietoa.

FIBA:n mukaan Mestarien liigasta ei löytynyt kahdeksaa halukasta joukkuetta, jotka olisivat täydentäneet FIBA Europe Cupin pudotuspelikiintiön.

Jäljelle jääneet paikat 16 parhaan joukkoon täytetään Europe Cupin jatkolohkojen kolmanneksi tain neljänneksi sijoittuneilla. Mestarien liigan päätöskierrokset ratkaisevat lopulta, kuinka monta paikkaa vapautuu. Vähintään paikkoja on kolme ja enintään seitsemän.

Katajan lohkossa kärkikaksikko on jo varma: Venäläinen Avtodor Saratov ja edellä mainittu tanskalainen Bakken Bears. Yhden voiton Katajan pitää ohittaa joka tapauksessa nyt kolmantena oleva ja kaksi peliä voittanut hollantilainen ZZ Leiden.

Keskiviikko-iltana Katajan jatkohaaveet siis murenevat, jos häviävät kotiottelussa Leidenille. Tammikuussa Kataja hävisi vierasottelussa 72–87.

Lue lisää:

Yksi kaikkien aikojen vahvistuksista palasi ryminällä naisten Korisliigaan: "Kaikki olivat oikeissa paikoissa"

Kataja Basketin jatkohaaveet eurokentillä murskaksi

Päivitetty kello 20.57. Täsmennetty, että lohkonelosetkin voivat päästä jatkoon.

Lähteet: Koripalloliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat